Waarom Normfinish de beste hogedruk onderdelenreinigers biedt

De hogedruk onderdelenreiniger, ook wel handwascabine, is een zeer goede reiniger voor het reinigen van onderdelen met zware vervuiling. Normaal gesproken maken veel bedrijven gebruik van alifatische koolwaterstoffen voor het reinigen van tandwielen, lagers, kettingen en behuizingen. Deze stoffen zijn echter zwaar milieuvervuilend en kunnen nare gevolgen hebben voor de gebruiker. Prikkeling van de ogen, huidirritatie of ademhalingsproblemen zijn enkele van de veelvoorkomende klachten bij het gebruik van deze middelen. Steeds meer bedrijven kiezen daarom voor een milieuvriendelijk en veilig alternatief, zoals de hogedruk onderdelenreiniger van Normfinish. In dit artikel leggen we uit waarom de Normfinish hogedruk onderdelenreinigers de beste keuze zijn.

 

Normfinish HP25 en HP30 onderdelenreinigers

Snel, nauwkeurig en grondig

De Normfinish HP25 en Normfinish HP30 hogedruk onderdelenreinigers zijn, zoals de naam al zegt, speciaal ontworpen voor het reinigen van onderdelen onder hoge druk. Ze geven de gebruiker de mogelijkheid om de toevoer van reinigingsvloeistof zelf te reguleren. Er kan gereinigd worden met een druk van 30 bar voor lichte vervuiling tot een druk van 60 bar voor sterk vervuilde onderdelen. Met behulp van een spuitpistool kunnen grote objecten tot aan 50 kg grondig worden gereinigd. De experts van Karel Clean raden aan de hogedruk onderdelenreinigers met name te gebruiken in de volgende situaties:

 • Bij sterke verontreinigingen, waaronder teer, ingebrand vet, zware oliën of bitumen
 • Indien bepaalde onderdelen snel gereinigd moeten worden en er geen tijd is om gebruik te maken van een sproeiwascabine
 • Wanneer een product of onderdeel heel nauwkeurig schoongemaakt dient te worden (in het geval dat de ultrasoon reiniger niet de juiste oplossing vormt)

Bespaar energiekosten!

De Normfinish hogedruk onderdelenreinigers worden standaard geleverd met voetpedaal, waarmee de pomp en toevoer van het reinigingsmiddel eenvoudig kan worden geregeld. Doordat de machine uitsluitend in werking gaat bij het intrappen van het pedaal, kan flink op de energiekosten worden bespaard. Traditionele reinigingsmachines draaien daarentegen vaak de hele dag.

 

Safety first bij Normfinish hogedruk onderdelenreinigers

Naast het voetpedaal beschikken de onderdelenreinigers van Karel Clean over verschillende opties die de veiligheid van het systeem waarborgen. Zo bent u ervan verzekerd dat uw werknemers onder de juiste omstandigheden aan het werk kunnen.

Alle veiligheidsmaatregelen op een rijtje

 • Met behulp van een thermostaat wordt de reinigingsvloeistof op de juiste temperatuur gehouden, zodat het reinigingsproces altijd optimaal kan worden uitgevoerd.
 • De machines zijn voorzien van een deurschakelaar, waarmee de veiligheid van de gebruiker kan worden gewaarborgd. Deze schakelaar zorgt er namelijk voor dat de machine uitsluitend kan worden gebruikt wanneer de deur is gesloten.
 • Door middel van een fijne zeef hoeven de sproeiers en pomp minder vervuiling te verwerken, waardoor de levensduur van de machine aanzienlijk toeneemt.
 • De droogkookbeveiliging zorgt ervoor dat het verwarmingselement automatisch wordt uitgeschakeld wanneer het reservoir niet meer over reinigingsvloeistof beschikt. Hiermee voorkomt u problemen met de machine.

 

De voordelen van Normfinsh hogedruk onderdelenreinigers

De hogedruk onderdelenreiniger van Normfinish behoort zonder twijfel tot de beste reinigingssystemen binnen de branche. De HP-serie realiseert een efficiënt en veilig reinigingsproces voor uw organisatie. De experts van Karel Clean hebben de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet, om u te helpen een weloverwogen keuze te maken:

 • De machine kan eenvoudig worden bediend met behulp van een spuitpistool en voetpedaal. Hierdoor hoeven uw werknemers niet over technische kennis van de hogedruk onderdelenreiniger te beschikken.
 • Vervuilde vloeistof wordt direct door het systeem gefilterd en afgevoerd, zodat de onderdelen uitsluitend met schone vloeistof worden gereinigd.
 • De machine beschikt over een ergonomisch design. Het werkoppervlak bevindt zich op prettige hoogte en de deksel is voorzien van gasveren. De bediener hoeft minimale kracht te gebruiken om deze deksel te openen.
 • De behuizing en roosters van de hogedruk onderdelenreiniger zijn uitgevoerd in RVS304 in combinatie met LED verlichting. Dit sterke materiaal zorgt voor een langere levensduur en dankzij de krachtige verlichting heeft u te allen tijde goed zicht.
 • De machine is voorzien van diverse veiligheidsopties inclusief CE markering. Zo kan de gebruiker altijd onder veilige omstandigheden aan het werk.

 

Milieuvriendelijke reinigingsvloeistoffen

De specialisten van Karel Clean raden aan om de hogedruk onderdelenreiniger te combineren met de reinigingsvloeistoffen van Bio-Circle. Zo maakt u het reinigingsproces van uw organisatie nog efficiënter, milieuvriendelijker en veiliger. Met behulp van de reinigingsvloeistoffen Bio-Circle Alustar en Bio-Circle CB100 is het mogelijk om de meest verschillende verontreinigingen te verwijderen. Bovendien kan de standtijd van dit product tot wel vier keer worden verlengd. Hierdoor is het in sommige gevallen mogelijk om twee jaar met dezelfde vloeistof te werken. Dat is niet alleen goed voor het gemak, maar ook een flinke besparing op de kosten van het reinigingsproces.

Door de combinatie van een milieuvriendelijk reinigingsmiddel, gesloten systeem en hogedruk reiniging van de Normfinish HP25 of Normfinish HP30. Hiermee voorziet u uw organisatie van een snel, efficiënt en veilig reinigingsproces. De cabines kunnen worden geleverd in twee afmetingen en beschikken over een stroomvoorziening van 3x400V of 240V.

 

Welke klanten gebruiken de HP-serie hogedruk onderdelenreiniger?

Karel Clean heeft al vele klanten voorzien van een HP25 en HP30. Hieronder zijn twee voorbeelden van klanten die met veel plezier werken met de hogedruk onderdelenreinigers van Karel Clean.

Pentair Fairbanks Nijhuis kiest voor de Normfinish HP25

Hogedruk onderdelen reinigerPentair Fairbanks Nijhuis is gespecialiseerd in de productie, het onderhoud en de revisie van onder meer pompen voor het verpompen van (oppervlakte)water. Het verwijderen van vet en andere verontreinigingen is de uitdaging. Daarom heeft Pentair Fairbanks Nijhuis gekozen voor de industriële reinigingsmachine Normfinish HP25 hogedruk onderdelenreiniger in combinatie met de Bio-Circle Alustar 200 industriële reinigingsvloeistof.

“Het bevalt ons prima. Het bevalt ons zelfs zo goed dat wij (op termijn) de wastafel met solventen/koolwaterstoffen ook de deur uit zullen doen. De Normfinish HP25 in combinatie met de Bio-Circle reinigingsvloeistoffen is voor ons de perfecte combinatie, omdat wij nu meer tijd kunnen besteden aan de revisie zelf. Karel Clean heeft bovendien verstand van zaken én wij kunnen nu alle reinigingsproducten op één adres bestellen.”

Ketelonderhoud Jonker kiest voor de Normfinish HP30

Slib en vet verwijderen is iets waar medewerkers van Ketelonderhoud Jonker vaak mee te maken krijgen. Ze hebben gekozen voor de Normfinish HP30 in combinatie met de Bio-Circle Alustar 200 industriële reinigingsvloeistof. Het voordeel van deze handwascabine is dat het reinigen van de appendages een stuk sneller klaar is.

“Ook collega-ondernemers op het industrieterrein kennen de Normfinish HP30 en de Bio-Circle reinigingsvloeistoffen. Wij sluiten ons aan bij onze tevreden collega-ondernemers. Wij kunnen zeggen dat de producten van Karel Clean onze beste aankoop in lange tijd is.”

 

Interesse?

Benieuwd naar deze industriële reinigingsoplossing? Neem contact op met de experts van Karel Clean en ontvang direct op maat gemaakt advies.