Pentair Fairbanks Nijhuis:

“Van koudontvetters naar een industriële reinigingsmachine”

Pentair Fairbanks Nijhuis produceert, onderhoudt en reviseert onder meer pompen voor het verpompen van (oppervlakte)water. Zowel de overheid als de industrie maken gebruik van de diensten van Pentair Fairbanks Nijhuis. Het verwijderen van vet en andere verontreinigingen – onder hoge tijdsdruk – is de uitdaging.

Vervangen van koudontvetters en kwasten

“Het onderhouden en reviseren van waterpompen betekent dat verhard vet en andere verontreinigingen eerst van de pomponderdelen verwijderd moeten worden. Het industrieel reinigen van deze onderdelen is een onregelmatige klus, die wij niet in kunnen plannen. Het moet wél allemaal snel gebeuren, want onze klanten staan onder hoge tijdsdruk. Wij dus ook. Geen probleem, maar het reinigen met koudontvetter en een kwast was voor ons niet de meest optimale reinigingsoplossing. Het is een langzame reinigingsmethode, die bovendien niet milieuvriendelijk is én hoge afvoerkosten met zich meebrengt. Wij hebben Karel Clean dan ook om advies gevraagd.”

De reinigingsoplossing van Karel Clean: de Normfinish HP 25 met de Bio-Circle Alustar 200 reinigingsvloeistof

“Wij hebben gekozen voor de industriele reinigingsmachine Normfinish HP25 sproeiwascabine in combinatie met de Bio-Circle Alustar 200 industriële reinigingsvloeistof. De Bio-Circle Alustar 200 is speciaal ontwikkeld voor het reinigen van aluminium en reinigt ook oud en verhard vet zonder problemen. Zonder chemicaliën en oplosmiddelen. Het industrieel reinigen van de waterpompen is zo klaar. Het bevalt ons prima. Het bevalt ons zelfs zo goed dat wij (op termijn) de wastafel met solventen/koolwaterstoffen ook de deur uit zullen doen. De Normfinish HP 25 in combinatie met de Bio-Circle reinigingsvloeistoffen is voor ons de perfecte combinatie, omdat wij nu meer tijd kunnen besteden aan de revisie zelf. Karel Clean heeft bovendien verstand van zaken én wij kunnen nu alle reinigingsproducten op één adres bestellen.”