Normfinish hét assortiment voor (semi) automatische reinigingsmachines

Sproeiwascabines zijn geschikt voor het automatisch reinigen van enkele of meerdere producten. Normfinish heeft zich bewezen als een kwalitatief hoogwaardige producent van sproeiwascabines.

Normfinish: ideaal voor het reinigen van motoronderdelen en startmotoren

De industriële reinigingsmachines van Normfinish worden veel gebruikt in de revisie-branche. Het reinigen van producten, zoals motoronderdelen, lagers en startmotoren, is een voorwaarde voor revisie.

Sproeiwascabines

Normfinish levert sproeiwasmachines met een korf afmeting van Ø380mm tot Ø1500mm (1500x1500mm); in deze laatste Normfinish kan tot 1500 kg aan producten worden gereinigd. Hierdoor is deze sproeiwascabine zelfs geschikt voor het reinigen van grote industriële producten of onderdelen. Het gesloten reinigingssysteem van Normfinish is veilig voor uw medewerkers én het milieu. De sproeiwascabines zijn ergonomisch en makkelijk te beladen. De deksel van de bovenladers is voorzien van gasveren, hetgeen garant staat voor een lichte bediening.

Het reinigen van producten met een verschillend gewicht

Het voordeel van automatische reiniging is dat meerdere producten tegelijk gereinigd kunnen worden. Het reinigen van producten met een verschillend gewicht eist echter meer van de machine; indien de sproeiwascabine wordt aangedreven met waterdruk, kunnen de lichte producten naar de buitenzijde van de korf “geslingerd” worden door het lage gewicht, terwijl de zware producten nagenoeg niet rond zullen draaien. Normfinish heeft daarom een aantal sproeiwascabines zoals de Normfinish RE910 optioneel uitgerust met een mechanische aandrijving; deze aandrijving voorkomt bovengenoemde problemen en zorgt dat uiteenlopende producten altijd met de juiste snelheid gereinigd kunnen worden.

100% RVS

Normfinish biedt nog een aantal voordelen tegen over andere merken. De sproeiwascabines van Normfinish zijn volledig uitgevoerd in RVS304. Ook de buizen, korf, pomp en sproei nozzle’s zijn uitgevoerd in RVS. Hierdoor zijn de reinigingsmachines bestand tegen vloeistoffen met een hoge zuurgraad ( > ph 11)

Aanvullende opties

Normfinish biedt daarnaast diverse aanvullende opties, zoals:

• Drainpomp – deze zorgt dat vloeistoffen gemakkelijk uit de installatie gepompt kan worden in bijvoorbeeld een 200 liter drum.
• Olie-skimmer – deze zorgt dat de olie van het oppervlak verwijderd wordt waardoor de standtijd van de vloeistof verlengt wordt.
• Damp-afzuiging – deze zorgt voor de afzuiging van waterdamp zodat deze niet in de bedrijfshal komt.
• Motorisch aangedreven korf- zowel bij een laag- als hoog gewicht is het toerental van de korf gelijk dus altijd een optimale reiniging

Karel Clean en Normfinish

Karel Clean doet alles nét even anders. Dat betekent dat een van onze industriële reinigingsspecialisten eerst op locatie komt kijken. Het huidige reinigingsproces en de gebruikte producten worden besproken: het reinigingsprobleem wordt in kaart gebracht. Wij nemen vervolgens een aantal producten mee; aan de hand van het testen van deze producten wordt de optimale temperatuur, reinigingsvloeistof en reinigingstijd bepaald. Het draait niet alleen om het selecteren van de juiste Normfinish-machine, maar ook om het bepalen van de meest optimale instellingen en reinigingsproducten. Zo doen wij dat!

Wilt u meer weten over Normfinish? Neem dan direct contact op!