De sproeiwasmachine – Automatische reiniging

Sproeiwasmachines, doorgaans ook wel sproeiwascabines genoemd, zijn geschikt voor het automatisch reinigen van diverse producten, zowel qua afmeting, geometrie en materiaal soort. Het voordeel van een sproeiwasmachine is dat deze meerdere producten in één reinigingscyclus kan reinigen. Sproeiwasmachines worden dan ook ingezet bij een regelmatige reinigingsfrequentie. De sproeiwasmachine is speciaal gemaakt voor het industrieel reinigen van onderdelen en wordt ook wel industriële wasmachine genoemd. Deze machine heeft een bak waarin een roterende mand zit. Deze roterende mand draait verticaal onder een sproeimechanisme met reinigingsmiddel zodat de producten optimaal schoon worden. Door de roterende mand is het een ideaal instrument voor reiniging.

Sproeiwasmachine in de automotive en revisiebranche

Een sproeiwascabine wordt veel in de automotive en revisiebranche ingezet voor het reinigen van o.a. lagers en motoronderdelen. Automatisch reinigen is geschikt voor het reinigen van oliehoudende verontreinigingen.

Belangrijke overwegingen bij automatische reiniging

Sproeimachines zijn breed inzetbaar. Het assortiment sproeiwasmachines omvat verschillende oplossingen. Hieronder volgt een aantal belangrijke overwegingen voor de aanschaf van een sproeiwasmachine. Het is belangrijk om te weten dat een dergelijke machine alleen gebruikt wordt voor het reinigen van onderdelen die verticaal geplaatst worden in de mand.

Afmetingen en gewicht van een sproeiwascabine

Het product is bepalend voor de keuze voor een specifieke sproeiwasmachine. Het product moet natuurlijk zonder problemen in de korf geplaatst kunnen worden. Ook het gewicht speelt een belangrijke rol in de keuze. Het ergonomische design van de sproeiwasmachine is ook een cruciale keuzefactor in het geval van zware producten. De Normfinish RE sproeiwascabine serie heeft een ergonomisch ontwerp dat het laden van zware producten eenvoudiger maakt. Bepaalde sproeiwasmachines hebben een hogere tildrempel; dit is geen probleem bij het laden van lichte producten, maar het is minder prettig in het geval van zware producten.

Het verkorten van de reinigingstijd

De Normfinish RE910 kan worden voorzien van een tweede pomp. Hierdoor wordt de reinigingstijd verkort. Het reinigingsproces verloopt daardoor dubbel zo snel.

Er zijn daarnaast diverse aanvullende opties mogelijk voor Normfinish sproeiwasmachines, zoals:

  • Drainpomp – deze zorgt dat vloeistoffen gemakkelijk uit de installatie gepompt kunnen worden in bijvoorbeeld een 200 liter drum.
  • Olieskimmer – deze zorgt dat de olie van het oppervlak verwijderd wordt, waardoor de standtijd van de vloeistof verlengt wordt.
  • Damp-afzuiging – deze zorgt voor de afzuiging van waterdamp, zodat dit niet in de bedrijfshal terecht komt.
  • Motorisch aangedreven korf – zowel bij een laag- als hooggewicht is het toerental van de korf gelijk; zo is er dus altijd sprake van een optimale reiniging.

Reinigen van vet of olie

De sproeiwasmachine is een industriële reinigingsmachine die het meest geschikt is voor producten die vervuild zijn met olie of vet. De combinatie van reinigingskracht, temperatuur en vloeistof maken de sproeiwasmachine minder geschikt voor hardnekkige vervuiling als teer, kalk, ingebrand vet of bitumen. Voor zeer zware verontreinigingen is de HP-serie geschikt: de Normfinish HP25 met een druk van 30-60 bar of de Normfinish HP30, eveneens met 30-60 bar maar dan groter uitgevoerd.

Industriële reinigingsvloeistoffen

Sproeiwasmachines zijn geschikt voor het reinigen van diverse producten en materialen. Een combinatie van factoren is bepalend voor de reinigingsintensiteit. Temperatuur, reinigingsvloeistof, reinigingsduur en de pompdruk zorgen voor een optimaal resultaat. Karel Clean heeft een uitgebreid assortiment aan industriële reinigingsvloeistoffen voor elke situatie. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor Bio-Circle, dit is een biologisch en milieuvriendelijk reinigingsmiddel.

Wij weten welke oplossing voor u geschikt is!

Klaar voor de volgende stap. Stuur een e-mail naar specialist@karelclean.nl of bel Karel direct op 074 255 82 99. Als u nog niet weet welke reiniger voor u het meest geschikt is. Geen probleem. Klik op deze link en binnen 2 minuten heeft u het perfecte voorstel op maat in uw inbox. Fijn toch! Dat doen wij graag bij Karel.