De sproeiwasmachine – Automatische reiniging

Sproeiwasmachines, doorgaans ook wel sproeiwascabines genoemd, zijn geschikt voor het automatisch reinigen van diverse producten, zowel qua afmeting, geometrie en materiaal soort. Het voordeel van een sproeiwasmachine is dat deze meerdere producten in één reinigingscyclus kan reinigen. Sproeiwasmachines worden dan ook ingezet bij een regelmatige reinigingsfrequentie. De sproeiwasmachine is speciaal gemaakt voor het reinigen van onderdelen. Deze machine heeft een bak waarin een roterende mand zit. Deze roterende mand draait verticaal onder een sproeimechanisme met reinigingsmiddel zodat de producten optimaal schoon worden. Door de roterende mand is het een ideaal instrument voor de industriële reiniging.

Sproeiwasmachine in de automotive en revisie branche

Een sproeiwascabine wordt veel in de automotive en revisie-branche ingezet voor het reinigen van o.a. lagers en motoronderdelen. Automatisch reinigen is geschikt voor het reinigen van oliehoudende verontreinigingen.

Belangrijke overwegingen bij automatisch reiniging

Sproeimachines zijn breed inzetbaar. Het assortiment sproeiwasmachines omvat verschillende oplossingen. Hieronder volgen een aantal belangrijke overwegingen voor de aanschaf van een sproeiwasmachine. Het is belangrijk om te weten dat een dergelijke machine alleen gebruikt wordt voor het reinigen van onderdelen die verticaal geplaatst worden in de mand.

Afmetingen en gewicht van een sproeiwascabine

Het product is bepalend voor de keuze voor een specifieke sproeiwasmachine: het product moet natuurlijk zonder problemen in de korf geplaatst kunnen worden. Ook het gewicht speelt een belangrijke rol in de keuze. Het ergonomische design van de sproeiwasmachine speelt ook een cruciale rol in het geval van zware producten. De Normfinish RE sproeiwascabine serie heeft een ergonomisch ontwerp dat het laden van zware producten eenvoudiger maakt. Bepaalde sproeiwasmachines hebben een hogere tildrempel; dit vormt geen probleem voor het laden van lichte producten, maar is minder prettig in het geval van zware producten.

Het verkorten van de reinigingstijd

De Normfinish RE910 kan worden voorzien van een tweede pomp; hierdoor wordt de reinigingstijd verkort. Het reinigingsproces verloopt hierdoor dubbel zo snel.

Normfinish sproeiwasmachines biedt daarnaast diverse aanvullende opties, zoals:

  • Drainpomp – deze zorgt dat vloeistoffen gemakkelijk uit de installatie gepompt kan worden in bijvoorbeeld een 200 liter drum.
  • Olie-skimmer – deze zorgt dat de olie van het oppervlak verwijderd wordt waardoor de standtijd van de vloeistof verlengt wordt.
  • Damp-afzuiging – deze zorgt voor de afzuiging van waterdamp zodat deze niet in de bedrijfshal komt.
  • Motorisch aangedreven korf- zowel bij een laag- als hoog gewicht is het toerental van de korf gelijk dus altijd een optimale reiniging

Reinigen van vet of olie

De sproeiwasmachine is het meest geschikt voor producten die vervuild zijn met olie of vet. De combinatie van reinigingskracht, temperatuur en vloeistof maken de sproeiwasmachine minder geschikt voor hardnekkige vervuiling als teer, kalk, ingebrand vet of bitumen.

Voor zeer zware verontreinigingen is de HP-serie, de Normfinish hp25 met een druk van 25-60 bar of de Normfinish hp30 geschikt, eveneens met 25-60 bar maar dan groter uitgevoerd.

Industriële reinigingsvloeistoffen

Sproeiwasmachines zijn geschikt voor het reinigen van diverse producten en materialen. Een combinatie van factoren is bepalend voor de reinigings intensiteit. Temperatuur, reinigingsvloeistof, reinigingsduur en de pompdruk zorgen voor een optimaal resultaat. Karel Clean heeft een uitgebreid assortiment aan industriële reinigingsvloeistoffen voor elke situatie.