Ontvetterbak: milieuvriendelijker bij Karel Clean

Karel Clean is expert op het gebied van industriële reiniging en beschikt dus ook over een breed assortiment aan ontvetterbakken. Deze zijn milieuvriendelijker dan u gewend bent en prijstechnisch zeer interessant. Er kleeft namelijk één groot nadeel aan de traditionele ontvetterbak: er wordt standaard gewerkt met dure, inefficiënte en milieuonvriendelijke reinigingsmiddelen.

Uitgelicht: de Bio Circle GT MAXI ontvetterbak

De Bio Circle GT Maxi is een ontvetterbak waarin u producten tot maar liefst 250 kg kunt ontvetten. De milieuvriendelijke reinigingstafel beschikt bovendien over een groot bruikbaar werkoppervlak. Verder is deze ontvetterbak uitgerust met een spoelbak die eenvoudig omhoog kan worden geklapt. Bijzonder aan deze ontvetterbak is dat er gebruik wordt gemaakt van een vloeistof op basis van micro-organismen. Deze breken olie en vetten af en blijven in leven dankzij de ingebouwde zuurstofpomp, waardoor de vloeistof lang mee gaat.

Reinigingstafel

Bekijk de volledige Bio-Circle collectie

Karel Clean is gespecialiseerd in milieuvriendelijke alternatieven voor traditionele reinigingsmachines en -middelen. Wij raden aan om uw oude ontvetterbak te vervangen door een van de verschillende Bio-Circle systemen. De reinigingstafels zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Daarnaast is het essentieel om dit te combineren met Bio-Circle Liquid L-vloeistof.

Milieuvriendelijke ontvetter voor uw ontvetterbak

Koudontvetter is niet meer nodig bij het gebruik van een Bio-Circle ontvetterbak. U maakt met Liquid L namelijk gebruik van een reinigingsvloeistof die werkt door middel van micro-organismen. De Bio-Circle Liquid L met micro-organismen is de juiste keuze als vloeistof in een ontvetterbak. Het is een biologisch alternatief waarmee u de vervuiling met het grootste gemak kan verwijderen.

De grote voordelen van deze industriële reinigingsvloeistoffen zijn dat deze milieuvriendelijk en veilig voor de medewerkers zijn. De vloeistoffen zijn bovendien gebruiksklaar. Dat wil zeggen dat u de vloeistof direct kan gebruiken in uw reinigingsmachine. Het werkt snel en is een stuk prettiger om te gebruiken dan traditionele koudontvetter. De workflow is hierbij niet anders. In de vele demonstraties die door de experts van Karel Clean uitgevoerd worden, zijn de reacties onverdeeld positief. Het blijkt voor veel gebruikers een opluchting om een schoon en veilig product zoals Bio-Circle te gebruiken.

Geschikt voor diverse branches: van revisie tot montage

De ontvetterbakken van Karel Clean kunnen in veel werkomgevingen worden ingezet om onderdelen te reinigen. Denk daarbij aan revisiebedrijven, fietsenmakers, montagebedrijven en technische diensten. In talloze sectoren is het hard nodig om onderdelen te ontdoen van verschillende vetten en oliën. Met een ontvetterbak krijgt u uw onderdelen eenvoudig schoon, of het nu gaat om koel- en snijemulsie, smeervetten of andere vervuilingen.

Gebruiksvriendelijk dankzij krachtige reiniging

Het reinigen van een product in een ontvetterbak is eenvoudig. Het product legt u op de reinigingstafel. Het is mogelijk om hier een geperforeerde rvs-plaat onder te plaatsen ter bescherming van de bodem. Met behulp van de reinigingsborstel, waar water en reinigingsmiddel uitkomt, kunt u uw product grondig reinigen. Vervolgens spoelt u het product af met een aparte slang. De reinigingstafels van Karel Clean beschikken over krachtige reinigingsfuncties en een geoptimaliseerd filtersysteem, waarmee de effectiviteit van de gebruikte reinigingsmiddelen verhoogd wordt. Dankzij het compacte design zijn deze reinigingstafels bovendien in te zetten in elke werkplaats. Bovendien zijn de ontvetterbakken van Karel Clean veilig voor mens en milieu.

Nadelen van de traditionele ontvetterbak

In verschillende bedrijven zijn traditionele ontvetterbakken uitgerust met koudontvetter. Vluchtige organische stoffen (VOC) en oplosmiddelen zijn de grootste nadelen van deze manier van ontvetten. De traditionele ontvetterbakken met koudontvetter zijn daarnaast inefficiënt, slecht voor mens en milieu en brengen hoge kosten met zich mee om af te voeren als chemisch materiaal.

Uw ontvetterbak blijven gebruiken?

Wilt u toch uw oude ontvetterbak verder blijven gebruiken? Dan raden de experts van Karel Clean meestal CB100 of CB 100 Alu aan. Dit is het milieuvriendelijke alternatief voor koudontvetter, goed te gebruiken in een ontvetterbak. De vervuiling kan er zo ’afgeschept’ worden.