Ultrasoon machines van TierraTech

De meest recente uitbreiding van het ultrasoon assortiment van Karel Clean zijn de machines van TierraTech. TierraTech is een internationaal toonaangevend bedrijf dat betrokken is bij de productie en distributie van ultrasoon reinigingsapparatuur en -systemen.

Het merk TierraTech

TierraTech richt zich op de industriële en de automotive sector en produceert naast standaard modellen ook speciale op maat gemaakte oplossingen voor ultrasoon reinigen. Daarnaast is het via de specialisten van Karel Clean ook mogelijk om een meerfasige lijn te ontwikkelen speciaal voor uw reinigingsvraagstuk. TierraTech voldoet als producent aan de hoogste kwaliteitsnormen in al hun processen. Mede daardoor is het bedrijf gecertificeerd volgens de ISO 9001:2008-norm.

Karel Clean biedt de standaard industriële ultrasoon reinigingslijn variërend van 50 tot 1.000 liter. De machines zijn ontworpen voor het industrieel reinigen van verschillende soorten componenten, onderdelen en accessoires. Vanaf het 75-liter model, is het mogelijk dat de machines een hefplatform bevatten om het laden en lossen van onderdelen te vergemakkelijken. Andere opties voor de TierraTech ultrasoonmachines zijn onder ander (speciaal-) filters, olieafscheiders en waterzuiveringssystemen.

Toepassingen van TierraTech machines

De ultrasoon reinigers van TierraTech kunnen gebruikt worden binnen verschillende industrieën:

·      Automotive

TierraTech heeft jarenlang ervaring in de productie van standaard en speciale apparatuur voor de automobielindustrie en aanverwante bedrijfstakken. Afhankelijk van de toepassing, de grootte en hoeveelheid van de componenten die gereinigd moeten worden, kunnen de specialisten van Karel Clean u aanbevelen of een standaard of op maat gemaakte machine het meest geschikt is voor uw reinigingsvraagstuk.

·      Luchtvaartindustrie

De precisie van het ultrasoon reinigen helpt zowel fabrikanten van componenten als MRO-centra (Maintenance, Repair & Overhaul) om te voldoen aan de hoogwaardige specificaties en de strenge veiligheidsnormen binnen de luchtvaartindustrie. Veiligheid is in deze industrie natuurlijk van groot belang. De ultrasoon apparatuur is essentieel voor de reiniging van hydraulische systemen, warmewisselaars, motoronderdelen, injectiepompen, schoepen, et cetera. Ultrasoon reiniging heeft namelijk geen invloed op materialen, afmetingen en geometrie van de oppervlakken. TierraTech heeft veel ervaring in de luchtvaartindustrie en kan u de meest passende oplossing voor uw wensen bieden.

·      Grafische industrie

Binnen de grafische industrie worden ultrasoon reinigingsmachines gebruikt voor het reinigen van walsen en rasterhulzen, etsplaten, patroonhouders, keramische rollen en andere afneembare drukstukken waar olie, water, alcohol of UV-gebaseerde inkt ophopen. De ophoping van vuil veroorzaakt een progressieve verslechtering van de trommel, wat natuurlijk de drukkwaliteit beïnvloedt. Het grote voordeel van ultrasoon reinigen is het herstel van het overdrachtsniveau van de rasterwalsen en de rotatiediepdruk. Dit zorgt ervoor dat een consistente en hoge drukkwaliteit gewaarborgd blijft.

·      Kunststofindustrie (matrijzen)

Dompelwassen in ultrasoontanks is een efficiënte en hoogwaardige oplossing voor het reinigen van alle soorten plastic, rubber, rubber/metaal en aluminium matrijzen. Daarom bieden ultrasoon machines het meest efficiënte alternatief ten opzichte van andere traditionele reinigingssystemen. Advies op maat? De experts van Karel Clean houden rekening met de hoeveelheid matrijzen die u moet schoonmaken en eventuele specifieke vereisten voor het ontwerp en vervaardiging van meertraps-reinigingsapparatuur. Zo kunnen wij voldoen aan uw reinigingsvraagstuk.

·      Voedselindustrie

Ultrasoon reinigers zijn uitermate geschikt voor het verwijderen van olie, vet, afval en kalkaanslag. Ideaal dus voor de voedselindustrie. Met de ultrasone systemen van TierraTech kan, in vergelijking met de traditionele methoden, vaak een beter reinigingsresultaat worden behaald. Dit is van groot belang voor het onderhoud van apparatuur en instrumenten in een industrie die zulke hoge hygiënestandaarden handhaaft.

·      Energie-industrie

De energie-industrie omvat sectoren als kernenergie, windenergie, thermische energie, elektriciteit en zonne-energie. Karel Clean biedt diverse oplossingen aangepast op de verschillende sectoren, zoals het reinigen van warmtewisselaarplaten en koppen in de nucleaire sector. Voor de elektrische industrie is het ontkolen en ontvetten van motoren en reinigen van warmtewisselaars noodzakelijk. In de windturbine-industrie wordt ultrasone reiniging gebruikt voor het onderhoud van tandwielkasten.

·      Oppervlaktebehandeling

Ultrasone reiniging vóór het coaten van onderdelen levert een aanzienlijke besparing van tijd- en arbeidskosten op. Dit is omdat het de handmatige reiniging en de lange onderdompelingstijden die nodig zijn bij het gebruik van traditionele reinigingsmethoden vervangt. Het verwijdert polijstpasta’s, vet en vuil snel en efficiënt van alle soorten metalen en kunststof onderdelen. Ook bereikt het alle moeilijk te bereiken gebieden. Dit resulteert in een betere hechting van een elektrolytische coating aan het oppervlak, en dus een betere uitstraling en kwaliteit van het product.

·      Farmaceutische en laboratoriumindustrie

De ultrasoon machines van TierraTech worden ook gebruikt in de farmaceutische industrie. De apparatuur wordt ingezet om sporen van onder andere chemische producten, achtergebleven poeder, oliën en pigmenten te verwijderen. De machines verwijderen vuil van complexe componenten met groeven, scharnieren of beperkte bereikbaarheid zonder deze te beschadigen. Ultrasoon reinigen bereikt een superieure reinheid en bespaart tijd en moeite in vergelijking met conventioneel reinigen.

·      Elektronica

Ultrasone reiniging wordt op het gebied van elektronica gebruikt voor printplaten en elektronische componenten. Met ultrasoon reiniging kunt u soldeerresten, stof, vet en andere verontreinigingen die de prestaties verminderen, verwijderen. Ultrasoon machines bereiken een hoogwaardige reiniging, zelfs op moeilijk bereikbare plekken. Tegelijkertijd is het een dusdanig voorzichtige reiniging dat kwetsbaar soldeerwerk en kleine componenten niet beschadigd raken. Na het ultrasoon reinigingsproces, weten de elektronische componenten betere effectiviteit en resultaten te behalen in SIR-tests.

·      Mechanische bewerkingen en precisie-onderdelen

Ultrasone reiniging is de meest efficiënte oplossing in industriële precisie- en onderdelenbewerking. Het is een uitstekende methode voor het reinigen en verwijderen van resten zoals emulsie, vet, corrosie, enz. De machines van TierraTech worden toegepast in alle sub-sectoren van de verspanende industrie waarin het gaat om het maken van verbindingen en koppelingen, het produceren van implantaten, medische protheses, et cetera.

·      Industrieel onderhoud

Ultrasoon reiniging is een essentiële taak in de industriële onderhoudsindustrie om te zorgen voor minder stilstand in het productieproces. Preventief onderhoud is essentieel om de levensduur van machines die in deze industrie worden gebruikt te verlengen, om een soepele werking te garanderen en de kans op onverwachte storingen te verminderen. Onze ultrasone reinigingsapparatuur vergemakkelijkt het reinigen van kettingen, tandwielen, elektroventielen, transmissies, hydraulische tandwielen, warmtewisselaars, filters et cetera.

Persoonlijk advies van Karel Clean

Interesse gekregen in een mooie ultrasoon machine van TierraTech? Neem contact op voor meer informatie. Onze experts voorzien u van persoonlijk advies, zodat u de juiste reiniger voor uw reinigingsvraagstuk krijgt.