Reinigingstafel: een toegankelijk en eenvoudig systeem

Een reinigingstafel, ook wel onderdelenreiniger genoemd, leent zich er uitstekend voor om snel en efficiënt onderdelen schoon te maken. Door de toegankelijkheid en eenvoudige werkwijze is dit reinigingssysteem zeer geschikt voor industriële reiniging van onderdelen. Het werkblad voorziet de gebruiker van een ruime werkoppervlakte. Hierdoor zijn de toepassingen van een reinigingstafel eindeloos. Afhankelijk van de grootte van de machine is het zelfs mogelijk om met twee personen tegelijkertijd onderdelen te reinigen.

Waarvoor wordt een reinigingstafel gebruikt?

Een onderdelenreiniger kan gebruikt worden voor zeer uiteenlopende zaken, maar wordt met name veel toegepast bij het reinigen van handzame producten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het reinigen van lagers, motorblokhuizen, lagerbehuizingen en fijnmechanische onderdelen. Omdat het in de praktijk vaak om motoronderdelen gaat, zien we de reinigingstafel regelmatig terug in autowerkplaatsen en revisiebedrijven. Een onderdelenreiniger van Bio-Circle is hét alternatief voor de klassieke koudontvetter in combinatie met een reinigingstafel.

De voordelen van een reinigingstafel

  • Omdat de reinigingstafel geen opstarttijd heeft, kunt u direct aan de slag met het reinigingen van onderdelen (ca. 41 graden Celsius: een optimale reinigings- en werktemperatuur).
  • Al het vuil dat bij het reinigen vrijkomt, blijft binnen het systeem. Hierdoor bent u altijd verzekerd van een schone werkomgeving. Het gesloten systeem circuleert de reinigingsvloeistof door het systeem van filters.
  • Het systeem is erg gemakkelijk te gebruiken en is gemaakt van kunststof, stabiel en robuust uitgevoerd, waardoor de machines een lange levensduur hebben
  • De machines van Bio-Circle zijn altijd uitgevoerd met een magneet. Dit zorgt ervoor dat de vloeistof vrij blijft van metaaldeeltjes. Zo voorkomt u corrosie bij een gereinigd product of onderdeel.

Waar dient u op te letten bij de aanschaf van een reinigingstafel?

Bij Karel Clean bent u op het juiste adres voor alle producten op het gebied van industriële reiniging. Ons assortiment bestaat uit diverse reinigingstafels, waaronder de Bio Circle GT Compact, Bio-Circle GT Maxi en Bio-Circle GT met RVS opzettafel. Tijdens het vergelijken van diverse soorten machines en merken die de markt rijk is, kunnen flinke verschillen boven water komen. Om het aankoopproces iets eenvoudiger te maken, hebben we de belangrijkste aandachtspunten voor u op een rijtje gezet.

  • Afhankelijk van de grootte en de producten, is het van belang dat u rekening houdt met de werkoppervlakte. Zeker als u met twee of meerdere personen tegelijk wilt reinigen, raden we u aan om een systeem met een grote werkoppervlakte aan te schaffen. In dat geval raden wij een Bio-Circle GT Maxi aan; deze is uitermate geschikt voor grote producten. Een andere optie is de Bio-Circle GT met RVS opzettafel, met een gewicht tot duizend kilogram.
  • In sommige gevallen dient een reinigingstafel gebruikt te worden voor zware producten. Denkt u er dan aan dat de maximale belasting overeenkomt met uw wensen.
  • Het afvoeren van traditionele industriële reinigingsvloeistoffen is vaak een dure aangelegenheid omdat dit tegenwoordig wordt geclassificeerd als chemisch afval. Bij de onderdelenreinigers van Bio-Circle is het mogelijk om de vloeistof simpelweg bij te vullen. Hierdoor zijn er geen afvoerkosten. Dit is een van de vele verbeteringen ten opzichte van een klassieke reinigingsmachine voor het reinigen van onderdelen.

U kunt ook bij ons terecht voor de bijbehorende vloeistoffen, zoals de producten uit de Power Cleaner-serie en de Bio Circle Liquid L. Bekijk voor een compleet overzicht het assortiment onder vloeistoffen en machines. Alle producten zijn uit voorraad leverbaar.

Reinigingstafels in combinatie met Bio-Circle vloeistoffen

In de reinigingsmachines van Bio-Circle wordt een veilige milieuvriendelijke biologische reinigingsvloeistof toegepast op waterbasis, met natuurlijke micro-organismen. Olie en vet worden op een natuurlijke manier afgebroken. Dit resulteert in een lange levensduur van de vloeistof met een blijvend hoog reinigingsvermogen. De ontwikkeling op het gebied van deze reinigingsmachines heeft de laatste jaren niet stilgestaan. Het gebruik van veilige milieuvriendelijke vloeistoffen zal uw medewerkers ten goede komen. Dankzij Bio-Circle reinigingsvloeistoffen zijn de reinigingstafels van Bio-Circle veel beter voor uw werkomgeving. Voor de werknemers zullen de arbeidsomstandigheden verbeteren omdat er geen sprake meer zal zijn van irritatie aan de huid en luchtwegen. De producten zijn namelijk dermatologisch getest en veilig bevonden. Het gebruik van de Bio-Circle vloeistoffen is ook nog eens milieuvriendelijk: er is geen brandgevaar en ze bevatten geen vluchtige organische componenten (VOC).

Bij koudontvetter houdt de vloeistof zichzelf niet in stand, waardoor deze snel verzadigd raakt. Soms kan het voorkomen dat de vloeistof hierdoor al binnen drie tot zes maanden volledig verzadigd is en dus veel korter mee gaat. Daarentegen hebben de vloeistoffen van Bio-Circle een onbeperkte levensduur, mits er regelmatig onderhoud wordt uitgevoerd.

Regelmatig onderhoud

Om een reinigingstafel in optimale conditie te houden, is het belangrijk om jaarlijks onderhoud te plegen, afhankelijk van de reinigingsfrequentie. De reinigingsmachines van Karel Clean kunnen altijd worden afgesloten met een jaarlijks onderhoudscontract, waarmee u onder alle omstandigheden bent verzekerd van een optimaal resultaat.