Ultrasoon reiniger vloeistof en een ultrasoon reiniger

Voordat een ultrasoon reiniger gebruikt kan worden, moet het product gevuld worden met een ultrasoon reiniger vloeistof. Zo worden er met behulp van de Piëzo-elementen trillingen opgewekt die vacuümbellen creëren. Daarna kan het te reinigen product/onderdeel in de mand geplaatst worden. Bij het reinigen met een ultrasoon reiniger ontstaan door de kracht van geluidsgolven kleine vacuümbellen die imploderen en ervoor zorgen dat de producten gereinigd worden.

Waarvoor kan een ultrasoon reiniger ingezet worden?

Een ultrasoon reiniger is multifunctioneel. De reiniger kan ingezet worden voor het grondig schoonmaken van veel verschillende voorwerpen en materialen. De ultrasoon reiniger kan gebruikt worden voor medische onderdelen. Daarnaast is de reiniger ook zeer geschikt in de medische sector en laboratoria. En in de juweliersbranche, de (fijn) metaalindustrie en de ruimte- en luchtvaartindustrie.

Ultrasoon reiniger vloeistof

Een voorbeeld van ultrasoon reiniger vloeistof die goed ingezet kan worden voor ultrasoon baden is de STAR-US-1. Deze vloeistof is goed voor de verwijdering van roest, kalk, oxides en materialen. De vloeistof werkt ook op kamertemperatuur en is geschikt voor aluminium, messing, edelstaal en kunststof. Er zijn meerdere vloeistoffen die ingezet kunnen worden voor het ultrasoon reinigen. Indien u graag persoonlijk advies wilt dan helpen we u graag.

Welke voordelen heeft reinigen met ultrasoon techniek?

Het reinigen van producten met behulp van ultrasoon geluid heeft meerdere voordelen. De belangrijkste voordelen zijn:

  • De reinigingsvloeistof maakt elk hoekje en gaatje schoon
    De vacuümbellen in de reinigingsvloeistof zijn zo sterk dat elk oppervlak schoongemaakt kan worden en tevens plaatsen kan bereiken waar dat met handmatig reinigen niet mogelijk is. Doordat ultrasoon reinigen met vloeistof werkt is het mogelijk om zelfs de kleinste openingen (diepe gaten) goed schoon te maken. Door de sterkte van de implosies gebeurt de reiniging uiterst grondig en nauwkeurig.
  • Nooit beschadigingen
    Wanneer u uw producten op de ultrasoon methode reinigt zal het niet beschadigd kunnen raken of kapot kunnen gaan. Dit in tegenstelling tot handmatig reinigen waarbij altijd gebruik gemaakt wordt van materialen met een stevige structuur (bijvoorbeeld een borstel) waarbij het risico gelopen wordt dat er krassen of andere kleine beschadigingen gemaakt kunnen worden.
  • Hoge snelheid
    Een ander voordeel van ultrasoon reinigen is de snelheid waarmee complexe voorwerpen met veel hoeken en moeilijk te reinigen oppervlakken gereinigd kunnen worden. Handmatig schoonmaken van elk hoekje en gaatje kost veel tijd. Dit gaat bij ultrasoon reinigen een stuk sneller!

Moet de reinigingsvloeistof in de ultrasoon machine verwarmd worden?

Verwarmde ultrasoon reiniger vloeistof verkort de reinigingstijd. Vervuilingen worden sneller verwijderd. Voor het reinigen in de industriesector worden algemeen altijd ultrasoon machines met verwarming toegepast. De grote van de machine is afhankelijk van de onderdelen die u wilt reinigen, mocht u hier ondersteuning bij willen ontvangen dan staan wij altijd voor u klaar.