IJssel Technologie:

“Productie verbetering door vernieuwende reiniging”

IJssel Technologie in Broek op Langedijk heeft een multi-disciplinaire aanpak en helpt bedrijven met het realiseren van productieverbetering. IJssel Technologie reviseert o.a. installatie- en rollenwalsen. Ook dat is productieverbetering.

Productieverbetering

“Het reinigen van de lagers is essentieel in het reviseren van installatie- en rollenwalsen. Wij denken ook aan de gezondheid van onze medewerkers en onze eigen productieverbetering: de wasbenzine moest van de werkbanken verbannen worden.” vertelt Robin Helmer van IJssel Technologie. “Wij zochten dus naar een snelle én efficiënte industriële reinigingsoplossing, die geen risico’s voor onze medewerkers op zou leveren. En die oplossing hebben wij bij Karel Clean gevonden.”

De reinigingsoplossing van Karel Clean: Bio-Circle CB 100 industriële reinigingsvloeistof

“Karel Clean raadde ons de Bio Circle CB 100 aan voor het reinigen van de lagers van de installatie- en rollenwalsen. Zo konden wij de chemische wasbenzine inruilen voor een meer efficiënt en milieuvriendelijke reinigingsoplossing. En dat is ook veel beter én veiliger voor onze medewerkers. De doordringende geur van wasbenzine is van hun werkplekken verdwenen. Dat noemen wij een productieverbetering. Productieverbeteringen zijn immers niet alleen kwantitatief, maar zeker ook kwalitatief. Wij zijn met deze reinigingsoplossing bovendien helemaal klaar voor de toekomst: consumenten, overheden en bedrijven letten steeds meer op het milieu. Het is niet voor niets dat wasbenzine niet meer gebruikt, noch ingekocht mag worden in onze branche.” legt Robin uit. “De Bio-Circle CB 100 heeft geen enkel probleem met het reinigen van de lagers, die door olie en vet verontreinigd zijn. De koud ontvetterbak is vervangen door een Bio-Circle reinigingstafel en de wasbenzine op de werkbanken is vervangen door de CB 100- reinigingsvloeistof. Het eindresultaat is een perfect gereinigd product, klaar voor revisie. Het werkt snel én veilig. De industriële reinigingsvloeistoffen van Bio-Circle zijn voor ons een productieverbetering.”