Het reinigen en ontvetten van lagers

Het reinigen van lagers is een noodzaak voordat lagers gereviseerd kunnen worden. Dit komt door de sterke verontreinigingen door olie, vet en smeer. In dit artikel vertellen we hoe u deze vorm van industriële reiniging het beste kunt aanpakken.

De reiniging van lagers

Het reinigen of ontvetten van lagers vereist een krachtig industrieel reinigingsmiddel met een sterk ontvettend vermogen. Wij zien dat binnen de revisie-branche nog vaak gebruik gemaakt wordt van een koudontvetter en remreiniger voor het reinigen van de lagers. Koudontvetter en remreiniger bevatten echter Vluchtig Organische Stoffen (VOS) en zijn slecht voor het milieu en de gezondheid van de medewerkers.

Milieuvriendelijke alternatieven

Het is dus zeker de moeite waard om uw hele industriële reinigingsproces nog eens kritisch te bekijken. Er zijn namelijk genoeg goede, milieuvriendelijke alternatieven voor koudontvetter en remreiniger. Bijvoorbeeld de biologisch milieuvriendelijke onderdelenreiniger van Bio-Circle.  Het reinigen en ontvetten van lagers gaat, zowel manueel als handmatig, perfect met een biologisch milieuvriendelijke onderdelenreiniger van Bio-Circle.

De handmatige reiniging van lagers

Het handmatig reinigen van lagers biedt uitkomst wanneer er slechts een beperkt aantal lagers gereinigd moet worden. Het handmatig reinigen van grotere hoeveelheden lagers en andere auto-onderdelen kan het revisie-proces echter minder efficiënt maken. Het reinigen van de onderdelen is immers niet het meest interessante werk voor gekwalificeerde monteurs. Bovendien leidt het af van hun ‘echte’ werk; het reviseren van auto-onderdelen.

De automatische reiniging van lagers

Automatisch reinigen kan het complete revisie-proces sneller en efficiënter maken. Revisie-bedrijven hebben nog weleens het idee dat zij niet voldoende onderdelen reinigen om te kunnen profiteren van automatische reiniging. Dit klopt vaak niet. Revisie-bedrijven die ongeveer vijftig auto-onderdelen per dag moeten reinigen, hebben al baat bij het automatisch reinigen van lagers. Sproeiwascabines kunnen sterk vervuilde lagers en andere auto-onderdelen in 10-30 minuten volledig reinigen.

Combinatie van handmatige en automatische reiniging

Een combinatie van handmatig en automatisch reinigen is ook vaak aan te bevelen. De reinigingstafels van Bio-Circle zijn direct klaar voor gebruik en zijn daarmee een prima aanvulling op automatische reiniging met een sproeiwascabine.

Karel Clean weet welke oplossing voor u geschikt is!

Weet u nog niet weet welke reiniger voor u het meest geschikt is? Geen probleem! Doe de scan en binnen 2 minuten heeft u het perfecte voorstel op maat in uw inbox. Ook kunt u eenvoudig rechtsonder uw scherm een chat starten met één van onze experts.