Janssen koffiemachine onderhoud:

“Wij kunnen nu andere taken oppakken doordat onze onderdelen automatisch gereinigd worden”

Janssen verzorgt het professionele onderhoud aan koffiemachines die op kantoor worden gebruikt. Het ontkalken van de verwarmingselementen zorgt niet alleen voor een schone koffiemachine, maar ook voor een langere levensduur. Janssen beschikte al over een ultrasoon reinigingsmachine, maar reinigde de verwarmingselementen nog handmatig. Karel Clean zorgde dat Janssen haar industriële reinigingsproces met een paar simpele aanpassingen kon optimaliseren.

“Wij zijn continu bezig met het onderhouden en reinigen van koffiemachines, dus ook op dit gebied konden wij nog een aantal flinke stappen zetten. Het probleem was het vinden van een geschikt reinigingsmiddel voor onze ultrasoon machine. Dat probleem is nu opgelost.”

Het industriële reinigingsproces optimaliseren

“Wij hadden al een ultrasoon reinigingsmachine staan, maar gebruikten deze niet voor het reinigen van de verwarmingselementen. Het is belangrijk dat deze elementen goed gereinigd en ontkalkt worden. Dat zorgt voor een langere levensduur én een optimale werking van de koffiemachine. Het handmatig reinigen van deze elementen, met behulp van een sterk ontkalkingsmiddel, bleek voor ons niet de meest ideale oplossing. Het werken met handschoenen is onprettig, maar dat was wel nodig met de oude ontkalkingsmiddelen. Bovendien is handmatig reinigen een stuk minder efficiënt dan automatisch reinigen, tijdens het reinigen kunnen wij nu andere taken oppakken én het onderdeel wordt ook schoner.”

De reinigingsoplossing van Karel Clean: Bio-Circle Alustar 200 voor de ultrasoon reinigingsmachine 

“Op aanraden van Karel Clean zetten wij onze ultrasoon reinigingsmachine nu ook in voor het reinigen van verwarmingselementen. Wij hebben voor de Bio-Circle Alustar 200 reinigingsvloeistof gekozen en dat werkt perfect: binnen 15 minuten zijn de onderdelen schoon en ontkalkt. Zonder residu, de Alustar 200 heeft het NSF certificaat. Het werkt niet alleen snel en efficiënt, maar zorgt ook voor een goed gevoel. De reinigingsmiddelen van Bio-Circle zijn veilig voor mens en milieu en dat vinden wij erg belangrijk. Niet alleen voor ons eigen personeel, maar ook voor de vele mensen die dagelijks hun kop koffie uit ‘onze’ koffiemachines halen.”