Milieuvriendelijk industrieel reinigen: hoe doet u dat?

Milieuvriendelijk industrieel reinigen is essentieel in het verbeteren van onze werkomgeving. Gevaarlijke stoffen in industriële reinigingsmiddelen zorgen er namelijk voor dat mens en milieu worden aangetast. Karel Clean biedt u milieuvriendelijke alternatieven waarmee u optimaal kunt reinigen, zonder dat dit afdoet aan de kwaliteit. In dit artikel wordt uitgelegd welke effecten vervuilende reinigingsmiddelen hebben op mens en milieu. Daarnaast gaan we in op hoe u wél milieuvriendelijk industrieel kunt reinigen.

Schadelijke effecten op mens en milieu

Reguliere industriële reinigingsmiddelen kunnen een gevaar vormen voor uw medewerkers omdat ze gevaarlijke stoffen bevatten. Welke stoffen er precies schadelijk zijn, is geïdentificeerd in een studie van de Universiteit van Massachusetts. Voorbeelden van dergelijke stoffen zijn quaternair ammoniumzout, het oplosmiddel EGBE en de giftige vloeistof ethanolamine.

In deze studie is tevens onderzocht hoe groot het gevaar is om in aanraking te komen met gevaarlijke stoffen tijdens reinigingstaken. Reguliere reinigingsproducten bevatten chemische stoffen die de huid irriteren en slecht zijn voor de ademhaling. Door het inademen van dampen van vluchtige organische stoffen (VOC) en dampen die ontstaan door het gebruik van sprays, kunnen de luchtwegen worden aangetast. Blootstelling van gevaarlijke stoffen aan de huid gaat veelal via de handen. In het ergste geval kunnen giftige stoffen in industriële reinigingsmiddelen zelfs kankerverwekkend zijn.

Daarnaast zijn reguliere industriële reinigingsmiddelen slecht voor het milieu. Met name synthetische bestandsdelen hebben een schadelijk effect op het milieu. Verder komen er chemicaliën in het afvalwater en in de lucht terecht, met verdere nadelige gevolgen voor het milieu.  Oppervlakte- en grondwater wordt vervuild en het duurt lang voordat de chemicaliën worden afgebroken, als dat überhaupt gebeurt. Met milieuvriendelijke industriële reinigingsmiddelen kunnen nadelige effecten op mens en milieu vermeden worden.

Milieuvriendelijke alternatieven: ook goed voor uw portemonnee

Uw industrieel reinigingsproces milieuvriendelijk inrichten is niet alleen goed voor het milieu, maar levert u ook een besparing op uw reinigingskosten op. Zo verdient u het gebruik van een PROLAQ spuitpistool van Bio-Circle al na een aantal maanden terug. Ook het gebruik van een hogedruk onderdelenreiniger in combinatie met milieuvriendelijke reinigingsvloeistoffen leidt tot kostenbesparing.

Om milieuvriendelijk te kunnen reinigen, is het dus van belang om vervuilende industriële reinigingsmiddelen te vermijden en milieuvriendelijke alternatieven te gebruiken.

De specialisten van Karel Clean raden u de industriële reinigingsvloeistoffen van Bio-Circle aan voor milieuvriendelijke reiniging in diverse industriële omgevingen. Zo houdt u niet alleen uw werkomgeving schoon, maar ook uw leefomgeving. Verder zorgt u ervoor dat werknemers geen risico lopen op het inademen van schadelijke dampen. Ook blootstelling van gevaarlijke stoffen aan de huid kan zo voorkomen worden. Bovendien kunt u efficiënter te werk gaan, want de reinigingsvloeistoffen van Bio-Circle gaan in sommige gevallen tot wel twee jaar mee. Zo kunt u milieuvriendelijk reinigen en tegelijkertijd kosten reduceren.

Welke producten voor welk type industriële reiniging?

Afhankelijk van het type industriële reiniging waar u een milieuvriendelijk alternatief voor zoekt, raden de specialisten van Karel Clean u de volgende industriële reinigingsmiddelen aan:

Om het maximale uit deze milieuvriendelijke reinigingsvloeistoffen te halen, adviseert Karel Clean om de reinigingsvloeistoffen te gebruiken met één van onze industriële reinigingsmachines. Wilt u weten wat voor u de beste oplossing is of wilt u meer weten over hoe uw industrieel reinigingsproces milieuvriendelijk kan worden ingericht? Neem dan contact op met onze reinigingsspecialisten of vraag direct een productadvies aan.