Fietsketting reinigen: alles wat tweewielerspecialisten moeten weten

De oer-Hollandse fiets is een schoon vervoersmiddel, maar in de wereld van fietsenmakers komen wij nog steeds smerige ontvetterbakken tegen. De ontvetterbak wordt veel gebruikt om fietskettingen te reinigen. Ook voor het reinigen van andere fietsonderdelen wordt deze inefficiënte bak gebruikt. En dat is helemaal niet nodig! Een fietsketting reinigen kan op een veel handigere en schonere manier. Karel Clean heeft de oplossing.

Fietsketting reinigen met industriële reinigingsmiddelen

Fietsenmakers houden zich bezig met het ‘vuile werk’: het ontvetten en reinigen van fietskettingen, derailleurs en het crankstel (de verbinding tussen de trapas van de fiets en het pedaal). Hiervoor wordt vaak een stinkende ontvetterbak gebruikt. Het is geen fraai gezicht in de zaak én het is niet bepaald prettig voor de fietsenmaker. Fietsenmakers hebben niet altijd de beschikking over een volledig afgezonderde werkruimte en dat betekent dat klanten de smerige ontvetterbak ook kunnen zien én ruiken. Daarnaast kleven er een hoop nadelen aan traditionele koudontvetters.

Wij hebben verschillende industriële reinigingsmiddelen in ons assortiment, ook voor fietsenmakers. Voor het ontvetten en reinigen van fietskettingen, derailleurs en het crankstel is het belangrijk dat het reinigingsmiddel krachtig genoeg is om vet, olie en andere verontreinigingen te kunnen verwijderen. Het probleem met het reinigen van fietskettingen en andere onderdelen is dat vet ook ander soort vuil, zoals zand, aantrekt. Het is dus een combinatie van verschillende vervuilingen én soms lastig bereikbare oppervlakken. Hierdoor wordt vaak automatisch naar de vertrouwde koudontvetter gegrepen, ondanks de betere en duurzame alternatieven.

Bio-Cirle: de schone oplossing om fietskettingen te reinigen

Het is natuurlijk vreemd dat een milieuvriendelijk vervoersmiddel met zulke smerige reinigingsmiddelen wordt gereinigd. Bio-Circle biedt een milieuvriendelijk en schoon alternatief voor petroleum en koudontvetters. Bio-Circle is echter nog relatief onbekend. Gelukkig zien wij desondanks steeds meer fietsenmakers overstappen op de producten van Bio-Circle. Het is een mooie reinigingsoplossing, die een einde maakt aan de stinkende ontvetterbak. Wij bevelen fietsenmakers aan om een demonstratie aan te vragen en het zelf te proberen. Het mooie van Bio-Circle is dat de producten perfect zijn afgestemd op de verschillende reinigingsbehoeften.

Bio-Circle GT Compact: ideaal voor de fietsenmaker

Fietsenmakers hebben over het algemeen een kleine werkruimte, die zo efficiënt mogelijk ingericht moet worden. De Bio-Circle GT Compact is een reinigingstafel die ontworpen is om aan deze eisen te voldoen. Het design biedt een ideale werkhoogte én een schone werkplek, ook in kleine ruimtes. Het voordeel van de Bio-Circle GT Compact is dat deze ook met wielen te bestellen is. Daardoor is het een zeer mobiele reinigingsoplossing, die (indien gewenst) ook even naar achteren verplaatst kan worden. Zo kunt u uw werkruimte maximaal benutten. Een ander groot voordeel van de Bio-Circle GT Compact is dat deze een ideale hoogte heeft voor het werk van fietsenmakers. Een fietsketting reinigen wordt zo een stuk eenvoudiger en schoner. Hetzelfde geldt voor het reinigen van andere fietsonderdelen. In onderstaande video wordt dit gedemonstreerd.

Een smetteloze reputatie die past bij fietsenmakers

Wij merken dat fietsenmakers erg enthousiast zijn over de alternatieven van Karel Clean voor het reinigen van fietskettingen en andere fietsonderdelen. Hiermee kunnen fietsenmakers beter inspelen op de behoeften van de consument. Consumenten worden zich namelijk steeds bewuster van hun impact op het milieu. Niet voor niets kiezen steeds meer mensen bewust voor het openbaar vervoer en de fiets. Het past dan niet om te ontdekken dat de fiets met milieuvervuilende producten wordt gereinigd. Fietsenmakers ontvangen daarom positieve reacties op het gebruik van Bio-Circle. Bio-Circle zorgt dus niet alleen voor een perfect reinigingsresultaat, maar ook voor een smetteloze reputatie.