Verfspuit grondig reinigen met een spuitpistoolreiniger

Een spuitpistoolreiniger, ook wel een verfspuitreiniger, wordt veelvuldig gebruikt in de machine- en apparatenbouw, de spoorwegenbouw, spuit- en schadebedrijven, de transportsector en nog veel meer andere sectoren. Werknemers in deze sectoren willen hun materiaal zo optimaal mogelijk kunnen gebruiken. Daarom is het noodzakelijk dat zij regelmatig hun spuitpistolen reinigen. Er ontstaan anders verstoppingen door ophopingen van reststoffen. Dit resulteert vaak in een rommelig sproeipatroon of dit leidt tot druppelvorming. Een mooie lak- of verflaag is dan niet meer mogelijk. Kortom, grondige reiniging van spuitmiddelen (zoals spuitpistolen, reservoirs, etc.) is erg belangrijk.

Een milieuvriendelijke spuitpistoolreiniger

Karel Clean biedt een milieuvriendelijke oplossing voor het reinigen van een verfspuit die ook nog eens het gebruiksgemak bevordert. De spuitpistoolreinigers zien er van de buitenkant vrijwel hetzelfde uit als traditionele reinigingsbakken. Het verschil zit in de binnenkant van de bak. De inwendige structuur is zo gebouwd dat de reinigingsvloeistof in optimale conditie gehouden wordt, door een slimme samenwerking van sedimentatie en filtratie. Hierdoor kunnen spuitpistolen, slangen, cups en overige hulpmiddelen in het spuitproces met een constante hoge kwaliteit schoongemaakt worden. Hoe onze milieuvriendelijke spuitpistoolreiniger werkt, ziet u in de video hiernaast.

Automatische en manuele spuitpistoolreinigers

Karel Clean biedt twee soorten spuitpistoolreinigers: een automatische spuitpistoolreiniger en een manuele spuitpistoolreiniger. De manuele spuitpistoolreiniger, de PROLAQ Compact, wordt gekenmerkt door het compacte, gebruiksvriendelijke en ergonomische ontwerp. Het is in elke werkplaats toepasbaar. Gebruikt u verfspuiten met grote frequentie? Kies dan voor de automatische verfspuitreinger, de PROLAQ Auto!

Voordelen van de PROLAQ Compact

 • Handmatig reinigen
 • Compact ontwerp
 • Geen afzuiging nodig
 • Geen halfgelaatsmaskers nodig
 • Hoeft niet in een speciale ruimte te staan

Voordelen van de PROLAQ Auto

 • Voor zowel handmatige als automatische toepassing
 • Automatische pistool en beker reiniging
 • Voor veelvuldig gebruik
 • Geschikt voor in explosievrije ruimtes
 • Geen halfgelaatsmaskers nodig
 • Ergonomisch ontwerp

Voor beide machines zijn er twee geschikte reinigingsvloeistoffen beschikbaar: de PROLAQ L100 en de PROLAQ L500. Een van de belangrijkste voordelen van de reinigingsvloeistoffen is dat de uitstoot van VOC van 100% wordt gereduceerd naar slechts 2% of zelfs 1% bij de PROLAQ L100. Een ander bijkomend voordeel is dat de kostenbesparing op de vloeistoffen aanzienlijk is.

Goed voor het milieu én voor uw portemonnee

Beide spuitpistoolreinigers zijn milieuvriendelijk en kostenbesparend. Door grove filteringen, een bezinkbassin en een fijnfilter is de reinigingsvloeistof herhaaldelijk te gebruiken. Afhankelijk van de gebruikte laksoort is een lange levensduur mogelijk. Dit levert niet alleen een afvalkostenbesparing op, maar het is ook nog eens zeer goed voor het milieu.

Het milieu en uw eigen medewerkers worden beschermd door het gebruik van gevaarlijke stoffen tot een minimum te beperken. De PROLAQ-reinigingsvloeistoffen zijn efficiënt in gebruik en verdampen niet, in tegenstelling tot thinner, dat zelfs in een afgesloten jerrycan nog vervliegt.

Niet alleen mens en milieu hebben voordeel van onze milieuvriendelijke reinigers, ook uw portemonnee is erbij gebaat. Het bespaart namelijk veel geld, omdat er veel minder reinigingsvloeistof nodig is. De beide PROLAQ-systemen hebben geen afzuiging nodig. Een eigen afdeling evenmin. Een 6 bar persluchtmembraanpomp zorgt in beide systemen voor een onderhoudsarm en een kwalitatief uitmuntend schoonmaakproces. Verf- en lakresten worden eenvoudig verwijderd.

Terugverdientijd van de PROLAQ

De PROLAQ-spuitpistoolreiniger van Bio-Circle is bij aanschaf een investering, vooral als deze een traditionele reinigingsbak vervangt. Over een langere periode bespaart u echter enorm veel kosten. Al na een aantal maanden heeft u een PROLAQ terugverdiend.

Besparen met Prolaq        Prolaq versus Thinner

Daarnaast reduceert u het VOC-gehalte van 100% tot 20% bij de PROLAQ L500 of zelfs tot 10% bij de PROLAQ L100 vloeistof. Maar de reductie kan nog eens verder oplopen naar respectievelijk 2% en 1% omdat u tot tien keer langer doet met de PROLAQ-vloeistoffen.