Ultrasoon reiniger: vijf tips voor de juiste aankoop

Een ultrasoon reiniger is dé oplossing voor het industrieel reinigen van complexe onderdelen. Het is een manier van reinigen waarbij ultrasoon geluid wordt ingezet. Dit is ideaal wanneer handmatig reinigen en automatisch reinigen niet voldoende zijn. In de medische wereld en industrie biedt ultrasoon reinigen vaak de gewenste oplossing. Hierbij moeten producten namelijk vaak erg nauwkeurig gereinigd worden. In dit artikel leest u wat een ultrasoon reiniger is en krijgt u vijf tips waar u goed op moet letten bij uw aankoop/bij het reinigingsproces.


Ga direct naar onze vloeistoffen >       of       Ga direct naar onze machines >

Wat is een ultrasoon reiniger?

Ultrasoon reinigers zijn baden met reinigingsvloeistof. Hier kunt u producten indompelen en dan worden ze snel en eenvoudig gereinigd. Dit gebeurt door middel van vacuümbelletjes. Door hoge frequentie geluidsgolven te creëren ontstaan vibraties in de vloeistof. Hierdoor ontstaan veel kleine luchtbellen die weer imploderen zodra deze in aanraking komen met de vervuiling. Op deze manier wordt de vervuiling als het ware van het oppervlak getrokken. Hierbij ontstaan er geen krassen of andere beschadigingen.

Hoog reinigingsniveau

Een ultrasoon bad haalt een extreem hoog reinigingsniveau. Dit is met de andere typen reinigers en reinigingstechnieken niet te bereiken. Met ultrasoon reinigers kunnen zelfs de moeilijkst bereikbare plekken goed gereinigd worden. Het is hierbij wel van belang dat u de juiste ultrasoon vloeistof gebruikt. De reinigingsvloeistof moet geschikt zijn voor het type vervuiling van het product. Bekijkt u ook eens de video hiernaast om snel een goed beeld te krijgen bij het reinigingsproces.

 

Verschillende typen ultrasone reinigers

Er zijn verschillende typen ultrasone reinigers beschikbaar. Er zijn manueel bedienbare versies en  volledig geautomatiseerde industriële systemen. Deze systemen worden gebruikt in branches waar extreme reinigingskracht vereist is.

 

Vijf tips voor de aankoop van een ultrasoon reiniger

Zo weet u waar u goed op moet letten bij uw aankoop.

 

1.     Let op de belading en capaciteit

Wij hebben verschillende modellen met verschillende beladingsniveaus. Onze kleinste manuele reiniger heeft een volume van 0,8 liter en onze grootste automatische reinigingsmachine heeft een volume van maar liefst 1000 liter. Met onze keuzehulp kunt u eenvoudig een selectie maken op basis van volume.

2.     Let op het merk

Wij hebben ultrasoon reinigers van Tierratech, JB Sonic S en Novatec in ons assortiment. Tierratech zijn de volautomatische reinigers en JB Sonic S zijn de manuele reinigers. Met deze scan weet u snel welk merk het meest geschikt is voor u.

3.     Kies de juiste frequentie

25kHz en 40kHz zijn frequenties die vaak gebruikt worden bij ultrasoon reinigen. Bij 25kHz ontstaan relatief grote vacuümbellen. Zo is de reiniging snel en krachtig. Bij een hogere frequentie van 40kHz ontstaan relatief kleine vacuüm bellen. Werken met deze frequentie zorgt voor een secure en intensieve reiniging van het materiaal.’ Bij producten met gaten of andere moeilijk bereikbare plekken kunt u het best een hoge frequentie gebruiken. Hierbij zijn kleinere vacuümbellen namelijk beter geschikt.

4.     Let op de juiste temperatuur

Warmte verbetert en versnelt het reinigingsproces. De meeste reinigingsmiddelen zijn ontworpen om het beste te werken bij een verhoogde temperatuur. Voor een optimale reiniging is het belangrijk dat u de juiste temperatuur kiest. U kunt de optimale temperatuur vinden door simpelweg tests uit te voeren. Welke temperatuur geeft de snelste en schoonste resultaten? Meestal is dit het geval bij een temperatuur tussen de 40 en 65 graden Celsius. Indien gewenst voorzien wij u graag van advies. Dat bespaart een hoop tijd. Zo kunt u rechts onderin dit scherm een chat starten of eenvoudig een scan doen.

5.     Kies de juiste ultrasoon vloeistoffen

Wij hebben een groot assortiment reinigingsvloeistoffen. Voor een optimale reiniging is het belangrijk dat u de juiste kiest. Wij hebben neutrale, alkalische en zure reinigingsvloeistoffen. Hiernaast hebben wij biologische reinigingsmiddelen met micro-organismen. Weet u niet welke vloeistof voor u het meest geschikt is? Maak dan gebruik van het productadvies en ontvang een persoonlijke reinigingsoplossing.

 

Voordelen van ultrasone reinigers

Producten reinigen met behulp van ultrasoon geluid heeft meerdere belangrijke voordelen. Deze luiden als volgt:

  • Extreme reinigingskracht. De vacuümbellen in de reinigingsvloeistof zijn zo sterk dat elk oppervlak uiterst grondig en nauwkeurig gereinigd wordt. Ultrasone reinigers zijn bovendien in staat om plekken te reinigen die niet met de hand te bereiken zijn.
  • Geen beschadigingen. Bij ultrasoon reinigen raken producten niet beschadigd. Bij handmatig reinigen, met bijvoorbeeld een borstel, is er wel altijd het risico dat er krassen of andere beschadigingen ontstaan.
  • Hoge productiviteit. Met ultrasone reinigers kunt u veel tijd besparen. Handmatig schoonmaken kost veel meer tijd. Door ultrasoon te reinigen is er een tijdsbesparing mogelijk van maar liefst 90%! Daarbij zijn onze machines geschikt voor intensief gebruik.

Ga naar onze ultrasone reinigers >

Wij weten welke oplossing voor u geschikt is

Weet u nog niet welke reiniger voor u het meest geschikt is? Geen probleem. Met deze scan heeft u binnen één minuut het perfecte voorstel op maat. U kunt natuurlijk ook altijd bellen naar +31 74 255 82 99 of mailen naar specialist@karelclean.nl

Neem contact met ons op >