Reinigen in de voedingsmiddelenindustrie

Goed reinigen is letterlijk van levensbelang in de voedingsmiddelenindustrie. In verband met de voedselveiligheid moeten ook de machines die deze verwerken, perfect gereinigd worden. Het is belangrijk dat de reinigingsproducten die u hiervoor gebruikt, goedgekeurd zijn door de National Sanitation Foundation (NSF). In dit artikel leest u welke reinigingsmiddelen en reinigingsmachines van Karel Clean geschikt zijn voor industriële reiniging in de voedingsmiddelenindustrie.

Geschikte reinigingsmiddelen voor de voedingsmiddelenindustrie

Meerdere reinigingsmiddelen van Bio-Circle hebben internationale goedkeuring gekregen van de NSF voor de toepassing in de voedselindustrie. De NSF-registratie geeft gebruikers en inspecteurs de zekerheid dat de producten voldoen aan de relevante voedselveiligheidsvoorschriften. De NSF-gecertificeerde producten uit ons assortiment zijn:

  • CB-100. Een efficiënte universeel reiniger voor handmatig gebruik.
  • CB-100 Alu. Een krachtige reiniger en ontvetter met een speciale aluminiumformule.
  • Power Cleaner 150. Een universele zure reiniger op waterbasis.
  • Liquid Alu. Een specifieke reiniger voor aluminium.
  • Liquid L. Een reiniger op waterbasis met natuurlijke micro-organismen.
  • Liquid Ultra. Een ultrasterke reiniger op basis van natuurlijke micro-organismen.

Geschikte reinigingsmachines voor de voedingsmiddelenindustrie

Alle vloeistoffen zijn uitstekend te combineren met ons brede assortiment reinigingsmachines.

Reinigingstafels

De Bio-Circle GT-Maxi en GT-Compact zijn met name geschikt voor kleine en middelgrote producten en onderdelen die handmatig gereinigd dienen te worden. Deze Bio-Circle machines werken perfect met vloeistoffen zoals de Liquid L, Liquid Alu of Liquid Ultra.

Ultrasoon reinigers

Ultrasoon reinigers zijn ideaal voor het verwijderen van olie, vettig vuil en kalkaanslag. Deze apparatuur wordt ook veel in de medische industrie gebruikt. Net zoals in de voedingsmiddelindustrie, gelden hier de hoogste hygiënische eisen. U kunt zich dus voorstellen dat u met ultrasoon reinigers de beste reinigingsresultaten kunt behalen.

Sproeiwascabines

Sproeiwascabines zijn breed inzetbaar. U kunt er uiteenlopende producten automatisch mee reinigen. Hierbij is bet belangrijk dat u het industriële reinigingsmiddel afstemt op de te reinigen producten en componenten. Doe onze scan en u weet direct welk reinigingsmiddel voor u geschikt is.

Handwascabines

Met handwascabines kunt u producten handmatig grondig reinigen. De Normfinish HP-30 reinigt met een (regelbare) druk van 30-60 bar en wordt bediend met een voetpedaal. Door de gesloten cabine blijft de omgeving bovendien droog en schoon.

Persoonlijk advies

Weet u nog niet welke oplossing voor u het meest geschikt is? Geen probleem. Met deze scan heeft u binnen één minuut het perfecte voorstel op maat. U kunt natuurlijk ook altijd mailen naar specialist@karelclean.nl.

Wij voorzien regelmatig bedrijven uit de voedingsmiddelenindustrie van reinigingsadvies. Wij houden hierbij rekening met wet- en regelgeving en proberen op basis van ons uitgebreide productportfolio tot een gepaste oplossing te komen voor elke situatie.