Bespaar tijd en geld met bitumen reinigen

Het reinigen van vervuiling door bitumen is vaak een vervelende klus. Het is een duur, risicovol en tijdrovend proces. In dit artikel leggen wij uit hoe u eenvoudig tijd en geld kunt besparen bij het reinigen van vervuiling door bitumen.

Toepassingen bitumen

Bitumen is een stroperige vloeistof die uit ruwe aardolie wordt verkregen. Dit gebeurt doordat de lichtere fracties van de zwaardere worden gescheiden bij de raffinage van aardolie. De lichtere fracties die uit ruwe aardolie worden gehaald zijn bijvoorbeeld benzine en diesel.

Bitumen worden toegepast in de productie van asfalt, dakbedekking en voor isolerende of afdichtende doeleinden voor bouwmaterialen. Bij een normale omgevingstemperatuur is het een zo goed als vaste substantie. Als het verhit wordt, wordt het stroperig en gaat de stof vloeien. Het is dus niet moeilijk voor te stellen dat het reinigen van de vervuiling hiervan een tijdrovende klus is.

Agressieve reinigingsproducten

Agressieve reinigingsproducten zoals petroleum en koudontvetter zijn in staat deze zware vervuiling te reinigen. Maar deze producten brengen veel nadelen met zich mee. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Vervelende huidirritaties. Herhaalde blootstelling kan een droge of een gebarsten huid veroorzaken
  • Strenge controles op het gebruik van deze producten. Deze kunnen het productieproces belemmeren
  • Hoge kosten voor het afvoeren van chemisch afval. Zo kost alleen al het afvoeren van chemisch afval 400,- euro per vat van 200 liter.
  • Extra transportkosten. Deze producten alleen gebruikt mogen worden in ruimtes voorzien van een afzuigsysteem. De producten moeten dus vaak verplaatst worden om gereinigd te worden. Vaak zijn deze producten ook nog eens zwaar en lastig te verplaatsen.

De oplossing van Karel Clean

Wij raden voor het reinigen van vervuiling door bitumen de industriële reinigingsvloeistoffen van Bio-Circle aan. Met name de CB 100 van Bio-Circle is hiervoor uitermate geschikt. Bio-Circle is een reinigingsmiddel op waterbasis en dus vriendelijk voor het milieu én uw medewerkers. En deze investering levert ook nog eens direct een flinke kostenbesparing op. Denk hierbij alleen al aan het afvoeren van chemisch afval á 400 euro per vat.

Karel Clean weet welke oplossing voor u geschikt is!

Klaar voor de volgende stap in uw reinigingsproces? Stuur een e-mail naar specialist@karelclean.nl of bel Karel direct op 074 255 82 99.