Florijn Bosbouw:

“Wij werken nu dagelijks met de Krachtige reinigingsvloeistoffen en machines van Karel Clean en dat bevalt ons zeer goed!”

Dhr. Florijn: “De producten van Karel Clean bevallen ons uitstekend!”

Florijn is gespecialiseerd in de bosbouw. Dagelijks krijgt hij te maken met zeer uiteenlopende werkzaamheden, zoals het kappen en verplaatsen van bomen en struikgewas. Het bedrijf beschikt daarom over een modern machinepark met verschillende tractoren, bosbouwmachines en ander apparatuur. Hij legt nadruk op toepassing van innovatieve technieken en een ecologische aanpak, zodat de natuur zo min mogelijk wordt aangetast. “In een tijdperk waarin de gezondheid, omgeving en het milieu zo’n belangrijke impact hebben op het bedrijfsleven, kun je als onderneming niet achterblijven. Echter zijn krachtige reinigingsvloeistoffen essentieel om de machines te kunnen onderhouden.”

Het oude reinigingsproces van Florijn

Door de hoge gebruiksfrequentie van het apparatuur heeft Florijn dagelijks te maken met de industriële reiniging van grote hoeveelheden onderdelen, zoals zaagkettingen en motoren. Tijdens de oude situatie maakte het bedrijf nog veel gebruik van koudontvetters, petroleum en diesel.

In tegenstelling tot de producten van Karel Clean laten deze vloeistoffen echter een vieze geur achter en zijn ze zeer slecht voor gezondheid en het milieu, wat tevens leidt tot hoge afvoerkosten. De medewerkers van Florijn konden er allerminst van genieten: “Na afloop van de reiniging van het apparatuur hing er continu een sterke walm in de ruimte, waardoor we niet prettig konden werken”. Bovendien vormt de reiniging met behulp van koudontvetters, petroleum en diesel een minder efficiënte manier van reinigen.

De reinigingsoplossing van Karel Clean: Bio-Circle CB100 in combinatie met Clean Box

Onze experts hebben Florijn aangeraden om de oude situatie te herzien, voor een korte periode hebben zij de Bio-Circle GT Maxi reinigingstafel afgevuld met 100 liter CB100 in combinatie met de Clean Box met CB100 uit te kunnen proberen. Hiermee zou het bedrijf een flinke sprong kunnen maken op ecologisch gebied en zouden de afvoerkosten flink terug gedrongen kunnen worden. Met succes: Florijn werkt nu dagelijks met de reinigingsvloeistoffen en machines van Karel Clean. “De Bio-Circle CB100 is een fijne krachtige vloeistof om mee te reinigen en doet wat het moet doen. Bovendien stinkt het niet en blijft het goed warm bij het gebruik van de CleanBox. Dit product is zo veilig, ik zou het zelfs aandurven om mijn dochter ermee te laten werken.”