EZG:

“Sneller clichés reinigen met Prolaq”

Clichés reinigen? EZG is een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in innovatieve vacuümvormproducten uit kunststof plaatmateriaal. Van idee tot product, aan klanten uit verschillende branches (bijvoorbeeld: tuinbouw, mobiliteit, boilerkappen, of retail) biedt EZG oplossingen voor bedrukken van vacuümvormproducten.

Clichés reinigen en reservoirs reinigen

De kwaliteit van de afdrukken op de producten is van doorslaggevend belang. Daarom worden de clichés en reservoirs, die gebruikt worden tijdens het productieproces, regelmatig schoongemaakt. Ook als er van afdrukkleur veranderd wordt. Dit werd voorheen gedaan met een vloeistof in een stalen bak. Het grote nadeel van deze methode is dat de vloeistof verzadigd raakte. De verfresten van de schoongemaakte onderdelen kwamen onderin de bak te liggen of raakten vermengd met de reinigingsvloeistof. Elke schoonmaakbeurt werd gedaan in vieze verzadigde vloeistof, omdat bezinksel zich weer met de gehele vloeistof vermengde. Wat tevens inhield dat de standtijd lager was dan gewenst. Een ander groot nadeel van deze methode is dat de vloeistof gaat stinken. Dat zorgt voor een onprettig werkklimaat.

De reinigingsoplossing van Karel Clean: Bio-Cirle Prolaq Compact

Marcel van de Kuit van Karel Clean adviseerde EZG om over te stappen op de Bio-Circle Prolaq Compact. Door de implementatie van de verf- en inktreiniger, gaat het reinigen een stuk sneller. Door het voetpedaal is de toevoer van reinigingsvloeistof gemakkelijk te reguleren. In de oude situatie was de bezinkbak ook de bak waarin de onderdelen schoon gemaakt werden. De Prolaq Compact is zo ontworpen dat de bezinkbak en de werkbak gescheiden zijn. Ook wordt de reinigingsvloeistof vanuit de bovenkant van de bezinkbak gepompt, waardoor bezinksel van verfresten niet weer terug in de circulatie belanden. Een extra filter maakt de resterende vloeistof schoon. Daardoor wordt er schoongemaakt in een blijvend schone vloeistof en stinkt de vloeistof ook niet. Medewerkers van EZG kunnen nu veel tijd besparen, de clichés en reservoirs makkelijker schoonmaken en de vloeistof gaat veel langer mee dan voorheen.