HP Valves:

“De vloeistof van Bio-Circle doet zelfs beter zijn werk dan thinner.”

HP Valves, een bedrijf dat hogedrukafsluiters en -accessoires produceert, heeft gekozen voor de reinigingsoplossing van Karel Clean. De producten van HP Valves worden over de hele wereld toegepast in energiecentrales. HP Valves heeft zich door de jaren heen gevestigd als een belangrijke leverancier van hogedrukafsluiters voor enkele grote bedrijven, met name contractors en OEM’s. In deze case leest u hoe HP Valves de producten van Karel Clean heeft toegepast in haar reinigingsproces.

Keuze voor een geïntegreerd automatisch reinigingssysteem

HP Valves was al bekend met Karel Clean en had reeds een reinigingsmachine van Bio-Circle aangeschaft. Deze werd gebruikt voor het reinigen van oliën en vetten, zonder hierbij oplosmiddelen en vluchtige stoffen te gebruiken. Toen HP Valves op zoek was naar een oplossing om spuitpistolen te reinigen en daarnaast het gebruik van schadelijke oplosmiddelen te reduceren, kwam het bedrijf wederom bij Karel Clean uit.

HP Valves heeft gekozen voor een geïntegreerd automatisch reinigingssysteem die spuitpistolen automatisch kan doorspoelen en reinigen. De Bio-Circle PROLAQ Auto in combinatie met de PROLAQ L 500 vloeistof bleek in dit geval de perfecte oplossing. De producten zijn dan ook zeer goed bevallen bij HP Valves. Met name de combinatie van de machine met van de Prolaq L 500 vloeistof blijkt een succes. De vloeistof doet zelfs beter zijn werk dan thinner.

Sterke reductie in VOC-uitstoot

De producten van Karel Clean leveren enkele grote voordelen op voor HP Valves. Ten eerste heeft het bedrijf een sterke reductie in VOC-uitstoot bewerkstelligd. Het gebruik van gevaarlijke stoffen op de werkvloer is nanmelijk verminderd. De Prolaq L 500 reinigt bovendien aanzienlijk beter dan ouderwetse thinner. Thinner diende men daarnaast op een speciale plek te bewaren. Deze vloeistof is namelijk zeer brandbaar en schadelijk voor de gezondheid.

Reinigen van meerdere spuitpistolen tegelijk

Dankzij het systeem van Karel Clean is het mogelijk om meerdere spuitpistolen tegelijk automatisch te reinigen. Daarnaast kan de Bio-Circle PROLAQ Auto handmatig gebruikt worden. Zo kunnen ook lastig te reinigen delen handmatig schoongemaakt worden voor een optimaal resultaat. Door het afzuigsysteem van de PROLAQ Auto blijft de werkplek reukvrij en schoon. De vloeistoffen die gebruikt worden in dit systeem hebben bovendien een lange standtijd.  Het filtersysteem zorgt er namelijk voor dat de partikels van de verf naar een speciale opvangbak afzinken. Zo kan men altijd met schone vloeistof werken. HP Valves heeft opgemerkt dat het systeem zoveel voordelen heeft dat het zichzelf na verloop van tijd terugverdient. Niet alleen in financieel opzicht is het systeem voordelig; het resulteert ook in een prettige en schone werkomgeving.

HP-Valves-klantcase