Reobijn Haaksbergen:

“Het gebruik van de Bio-Circle RWR-KST scheelt écht heel veel tijd.”

Reobijn is sinds 1959 gespecialiseerd in het (mede-)ontwikkelen, produceren, veredelen en assembleren van technisch hoogwaardige kunststof producten. Reobijn maakt dan ook gebruik van kwalitatief hoogwaardige machines. Het reinigen van de koelkanalen van de spuitgietmatrijzen kostte veel tijd. Het reinigingsproces werd met behulp van de Bio-Circle RWR-KST geoptimaliseerd.

Het reinigen van de koelkanalen van de spuitgietmatrijzen

“Het reinigen van de koelkanalen van de spuitgietmatrijzen is noodzakelijk om de koelkanalen vrij van kalk en roest te houden. Kalk en roest in de koelkanalen hebben een negatieve invloed op de werking van de spuitmatrijzen en dat kunnen we ons simpelweg niet veroorloven; onze klanten verwachten de hoogste kwaliteit. Het reinigen van de koelkanalen was voor ons een zeer tijdrovend proces: de matrijzen werden handmatig gedemonteerd voor de reiniging. Het demonteren en reinigen van de koelkanalen van de matrijzen kostte ons meer dan een werkdag. Het demonteren van de matrijzen kost al een werkdag. Kortom: het reinigingsproces moest worden geoptimaliseerd.” vertelt Harry Platenkamp

De reinigingsoplossing van Karel Clean: automatisch reinigen met de Bio-Circle RWR-KST

“Karel Clean heeft ons reinigingsproces geoptimaliseerd met behulp van de Bio-Circle RWR-KST en de reinigingsvloeistoffen van Bio-Circle. Het demonteren van de spuitgietmatrijzen is niet meer nodig met dit nieuwe en geoptimaliseerde reinigingsproces. Het reinigen van de koelkanalen van de spuitgietmatrijzen kost nu 30 minuten tot maximaal 2 uur. Hoe lang het reinigingsproces exact duurt is afhankelijk van de vervuiling en de keuze voor handmatig of automatisch reinigen. Het gebruik van de Bio-Circle RWR-KST scheelt dus echt heel veel tijd. En dat bevalt heel goed. Ook over de reiniging zijn we ontzettend tevreden: zelfs dichte koelkanalen maakt de Bio-Circle RWR-KST helemaal vrij van kalk.”