BBS Industrie:

“Wij reinigen nu veel sneller en mensvriendelijker.”

BBS Industrie BV is een gespecialiseerd bedrijf op het gebied van werktuigbouwkundige onderdelen. Zij leveren lagers, rem- en frictiedelen, isolatie, vormdelen en cilinders voor zowel de revisiemarkt als OEM. De materialen van dit bedrijf vindt u terug in diverse industrieën waaronder de machinebouw, offshore, bruggenbouw, scheepsbouw en spoorwegen. U kunt zich voorstellen dat deze producten extreem vervuild kunnen raken.

Het reinigingsprobleem van BBS Industrie

Het reinigen van de materialen was dan ook een vervelende klus. Zo moesten de onderdelen handmatig met een kwast worden opgeruwd. Maar het was niet alleen vervelend. Het kostte ook simpelweg enorm veel geld om alles op deze tijdrovende manier te moeten reinigen. Er moest dus iets veranderen. Daarom hebben zij de hulp ingeschakeld van Karel Clean.

De oplossing van Karel Clean

BBS Industrie BV is in direct contact gekomen met één van de reinigingsexperts van Karel Clean. Deze heeft hen gewezen op de diverse reinigingsmogelijkheden voor het reinigen van werktuigbouwkundige onderdelen. BBS Industrie BV heeft gekozen voor de Normfinish HP30 handwascabine voor hogedrukreiniging. Deze zijn speciaal ontworpen voor het snel, nauwkeurig en handmatig reinigen van onderdelen onder hoge druk. Als vloeistof kozen zij de Alustar-200. Dit is een alkalische reiniger op waterbasis geschikt voor sterke vet-, olie- en pigmentverontreinigingen.

Het reinigen van de verschillende onderdelen gebeurt nu veel sneller en veiliger. Producten hoeven niet meer handmatig met een kwast te worden opgeruwd. Op deze manier verbeterde en versnelde BBS Industrie BV eenvoudig het productieproces.

De  Normfinish HP30

  • Snelle reiniging
  • Eenvoudige bediening
  • Eenvoudige afvoer van de vervuilde vloeistof
  • Roestvrijstalen behuizing en rooster
  • Lichte bediening door deksel voorzien van gasveren
  • Veilig: de installatie stopt automatisch wanneer deze wordt geopend en start niet wanneer deze niet volledig gesloten is
  • Energiezuinig: de handwascabine wordt bediend met en voetpedaal; zo wordt deze alleen gebruikt tijdens het reinigen

Wij hebben ook de juiste oplossing voor u

Heeft u ook hulp nodig bij het reinigen? Doe deze scan en binnen 2 minuten heeft u een perfect reinigingsadvies. U kunt ook al onze producten proberen tijdens een gratis demonstratie. Wij kunnen bij u langskomen, of u kunt langskomen bij onze speciale demonstratieruimte in Hengelo. Daar hebben wij alle mogelijke machines en vloeistoffen gereed staan.