Een carburateur ultrasoon reinigen: hoe werkt dat?

Carburateurs worden steeds vaker gereinigd door middel van ultrasoon reinigen. Hetzelfde geldt voor andere auto-onderdelen. Ultrasone reiniging biedt namelijk een groot voordeel: producten met een lastig bereikbaar oppervlak kunnen perfect gereinigd worden. Dit maakt ultrasoon reinigen een uitermate geschikte reinigingsmethode voor een carburateur. Daarom maken de auto-industrie, garages en revisiebedrijven steeds vaker gebruik van deze vorm van industriële reiniging. In dit artikel leest u meer over het ultrasoon reinigen van een carburateur.

Het ultrasoon reinigen van een carburateur

Een carburateur reinigen is niet eenvoudig door de vormgeving van de carburateur. Het reinigen van onderdelen is echter wel cruciaal voor het reviseren en repareren van motoronderdelen. Daarom maken steeds meer garages en revisiebedrijven gebruik van ultrasoon reinigen, een reinigingsmethode waarbij ultrasoon geluid wordt ingezet. Het belangrijkste voordeel van deze methode is dat de carburateur grondig schoongemaakt kan worden. Het reinigingsproces is bovendien automatisch. Dit betekent dat de monteur zijn handen vrij heeft voor andere werkzaamheden. Mankrachten kunnen zo veel efficiënter worden ingezet en tegelijkertijd worden de te reinigen carburateurs veel schoner dan bij andere reinigingsmethodes. Kortom, ultrasone reiniging is dé oplossing voor carburateurs.

Motoronderdelen ultrasoon reinigen

Het ultrasoon reinigen van auto-onderdelen

Ook andere kleine auto-onderdelen kunnen gereinigd worden in een ultrasone reiniger. Het assortiment ultrasone reinigingsmachines bestaat uit verschillende modellen van JB Sonic met een inhoud van 2,5 liter tot 90 liter. Hierbij gebruikt u reinigingsvloeistoffen die speciaal ontwikkeld zijn voor het ultrasone reinigingsproces. Het verwijderen van hardnekkige oliën en vetten is door middel van deze reinigingsmethode een stuk gemakkelijker. Met het reinigen van auto-onderdelen kunt u zo tijd en geld besparen. Daar komt nog een groot voordeel bij: Karel Clean biedt milieuvriendelijke reinigingsoplossingen.

Het reinigen van mechanische onderdelen

Ultrasoon reinigen is een breed inzetbare industriële reinigingsmethode. Het voordeel van deze methode is dat het niet alleen een snelle en efficiënte reinigingsmethode is, maar ook een reinigingsmethode die voor diverse producten en materialen gebruikt kan worden. Daardoor is het ultrasoon reinigen geschikt voor het reinigen van diverse mechanische onderdelen.

Persoonlijk advies

Heeft u carburateurs, motoronderdelen of andere mechanische onderdelen die u moet reinigen? Wilt u meer weten over ultrasoon reinigen? Neem dan contact op met de specialisten van Karel Clean.