Wat is reinigen volgens het T.A.C.T.-principe?

Aan de basis van elk reinigingsproces staat een belangrijk principe. Vergelijk uw industriële reinigingsproces maar eens met het schoonmaken van een bordje met jus. Op het moment dat u dat bordje in een bak met koud water legt zonder reinigingsmiddel, dan duurt het een eeuwigheid voordat die schoon is. Daarom zeggen wij altijd: industrieel reinigen doe je met T.A.C.T. Dit zijn vier factoren waar het hele reinigingsproces uit opgebouwd is.

Temperatuur

Een eerste belangrijke factor is om het water waarmee u reinigt op temperatuur te brengen. Op het moment dat een vloeistof warmer wordt, laat de vervuiling makkelijker los. Dit effect kan ook bereikt worden door ultrasone ondersteuning.

Agitatie

Agitatie is de mechanische ondersteuning. Hiervoor zetten wij een installatie in met een bepaalde waterdruk.

Chemie

Als hier dan ook nog een scheut reinigingsmiddel aan toegevoegd wordt, wordt het product nog sneller schoon. Het reinigingsmiddel hecht zich namelijk aan de vervuiling. Veel bedrijven pakken gewoon een doek met daarop een bepaalde hoeveelheid reinigingsmiddel, vaak een oplosmiddel zoals thinner, maar een nadeel hiervan is dat bij de oliën en vetten in de doek blijven zitten en worden uitgesmeerd over het product.

Tijd

Het samenspel van de eerste drie T.A.C.T.-principes zorgt voor een efficiënt reinigingsproces, waardoor de tijd van uw reinigingsproces zo kort mogelijk is.