Wissink metaalbewerking:

“Wij krijgen complimenten van onze klant.”

Wissink metaalbewerking is toeleverancier van mechanische onderdelen en gespecialiseerd in verspanende bewerkingen, zoals CNC-draaien en frezen. Het product moet in perfecte staat worden afgeleverd bij de klant: dat betekent dat het product moet worden gereinigd. Ook de voedselindustrie maakt gebruik van de kennis en kunde van Wissink metaalbewerking en dat stelt extra eisen aan het industriële reinigingsproces.

Het reinigen van mechanische onderdelen is een vak apart.

 “Het reinigen van mechanische onderdelen betekent dat een breed scala aan materialen moet worden gereinigd: verschillende metalen (RVS en aluminium) en kunststof onderdelen. Het product moet in perfecte staat worden afgeleverd en dat betekent dat wij het product voor aflevering zorgvuldig reinigen. Het reinigen van deze mechanische onderdelen kan met behulp van wasbenzine en remmenreiniger, maar deze reinigingsmiddelen bevatten vluchtige stoffen (VOC) en oplosmiddelen. En dat is niet alleen slecht voor het milieu, maar ook slecht voor onze medewerkers. Het werken met deze reinigingsproducten is ook zeer onprettig: het is vies en het stinkt. Kortom: reden voor ons om te zoeken naar een reinigingsoplossing die beter is voor het milieu, onze medewerkers én onze klanten zou zijn. En die hebben we gevonden!”

De reinigingsoplossing van Karel Clean: de Novatec MU12 ultrasoon reinigingsmachine

“Het reinigen van mechanische onderdelen doen we nu met de Novatec MU12 – een ultrasoon reinigingsmachine in combinatie met de reinigingsvloeistoffen van Bio-Circle. Het voordeel van ultrasoon reinigingen is dat alle onderdelen schoon kunnen worden afgeleverd bij onze klant; ook de meest lastig bereikbare plekken worden perfect gereinigd. Bio-Circle biedt natuurlijke reinigingsvloeistoffen voor ultrasoon reiniging, deze producten reinigen op basis van micro-organismen en zijn dus veilig voor mens en milieu. Het gebruik van agressieve producten, zoals wasbenzine en remreiniger, is dan ook niet meer nodig. En we kunnen zo voldoen aan de strenge eisen van de voedingsmiddelenindustrie. Wij zijn dan ook zeer tevreden over deze reinigingsoplossing van Karel Clean. En wij zijn niet de enige: zelfs onze klanten komen met complimenten!