Final Plastics:

“Ik heb de Bio-Circle RWR direct na de demonstratie besteld.”

Het reinigen van koelkanalen, zeer belangrijk bij een bedrijf in de kunststofverwerkende industrie. Final Plastics is sinds 1977 actief in de kunststofverwerkende industrie en gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van hoogwaardige spuitgietproducten. Het machinepark bestaat uit 75 moderne spuitgietmachines in de range van 15-400 ton spuitkracht. Het reinigen van de koelkanalen en spuitgietmatrijzen kostte dan ook de nodige uren.

Het reinigen van (spuit)gietmatrijzen is een vak apart. 

“Het reinigen van de koelkanalen en spuitgietmatrijzen van een machinepark, bestaande uit 75 moderne spuitgietmachines, is een beste klus: de matrijzen moeten uit de machine worden gehaald en volledig gedemonteerd worden. Ook de koelkanalen moeten regelmatig worden gereinigd. Het reinigen van deze onderdelen is een noodzaak: door de afzetting van kalk in de koelkanalen wordt de koeling van de matrijs sterk verminderd en dat zorgt voor productie-vertragingen. Het kan zelfs leiden tot een productie-stilstand. Kortom: hoe kostbaar de reiniging van de koelkanalen en spuitgietmatrijzen ook is, het is goedkoper dan het alternatief.” vertelt Gerhard Nordkamp van Final Plastics.

De reinigingsoplossing van Karel Clean: de Bio-Circle RWR KST

“Ik heb de Bio-Circle RWR KST direct na de demonstratie besteld. Het verwijderen en demonteren van de spuitgietmatrijzen is niet meer nodig: de Bio-Circle RWR kan onze matrijzen op de machine (in gemonteerde toestand) volautomatisch reinigen. Het scheelt niet alleen een hoop uren werk, maar levert ook direct een kostenreductie op. Het bijhouden van een compleet machinepark geen enkel probleem met deze snelle reinigingsmethode. Ook dat levert voordelen op: een perfect onderhouden machinepark biedt zekerheid aan de ondernemer én de klant. Zoals gezegd: het reinigen van koelkanalen en spuitgietmatrijzen is echt een essentieel onderdeel van het onderhouden van onze machines. En dat komt mede door de reinigingsvloeistoffen van Bio-Circle: de Bio-Circle Power Cleaner KST reinigingsvloeistof beschermt tegen corrosie.”

De Bio-Circle RWR is een serie reinigingsmachines van Bio-Circle, deze serie biedt slimme reinigingsoplossingen voor o.a. het reinigen van koelkanalen en (spuit)gietmatrijzen, reinigen van buizen en het reinigen van warmte-wisselaars. Ook voor het reinigen van (zoet)watertanks en sanitaire tanks biedt de Bio-Circle RWR-serie een oplossing.