VK Print: “Inkt verwijderen met PROLAQ L 500”

Al meer dan 20 jaar bedrukt VK Print de meest uiteenlopende producten voor opdrachtgevers in tal van branches. VK Print is gespecialiseerd in onder andere vlakzeefdruk, rondzeefdruk, tampondruk, textieldruk, blinddruk, transferdruk, foliedruk, sublimatie en nog veel meer. VK Print bedenkt, bedrukt, controleert, verpakt en verzendt: allemaal onder één dak.

Inkt verwijderen

VK Print loopt altijd tegen uitdagingen aan bij het reinigen van hun machines. In de drukkerij van VK Print is men regelmatig bezig met het verwijderen van inkt van de onderdelen van de drukkerijmachines. VK Print vond het erg belangrijk om de VOC (vluchtige organische stoffen) van de reinigingsvloeistof te verminderen. Omdat de gezondheid van de medewerkers bij VK Print voorop staat, wil men ze niet blootstellen aan schadelijke stoffen of dampen. Dat was wel het geval bij de reinigingsvloeistof die VK Print eerst gebruikte, thinner. Thinner is niet alleen heel schadelijk voor de mens, maar ook voor het milieu.  Het is niet biologisch afbreekbaar.

De reinigingsoplossing van Karel Clean: Bio-Circle PROLAQ L 500

Henry Damen van VK Print in Harfsen benaderde Karel Clean voor een oplossing om het gebruik van thinner in zijn bedrijf terug te dringen. Onze experts hebben toen geadviseerd om over te stappen op PROLAQ L 500 van Bio-Circle. Bio-Circle PROLAQ L 500 heeft in de PROLAQ Compact machine dezelfde reinigingssnelheid en kwaliteit als thinner. PROLAQ L 500 verzadigt niet en vervliegt of verdampt niet.

Wat Henry erg belangrijk vindt zijn de medewerkers en het milieu. De bescherming van mens en milieu zijn precies de sterke kanten van de PROLAQ L 500. Deze industriële reinigingsvloeistof mag in tegenstelling tot thinner gebruikt worden zonder afzuiging en mondbescherming tegen schadelijke dampen. Schadelijke dampen zijn immers niet aanwezig. Door het gebrek aan VOC verdampt de PROLAQ L 500 niet en dat is nog een grote winst, hierdoor gaat het veel langer mee. Henry van Damen over ons advies: “Nu weet je wat je te doen staat! Alle drukkerijen langs. Dit is een uitkomst voor alle drukkerijen. Wij werken nu veilig en snel. Ons doel is bereikt; een veilige werkomgeving voor onze medewerkers!”.