Janssen koffiemachine onderhoud:

“Een sterk, maar milieuvriendelijk reinigingsmiddel om het vertrouwde ‘bakkie’ koffie te behouden”

Een milieuvriendelijke reinigingsoplossing is wat Janssen naar op zoek was. Janssen verzorgt het onderhoud aan de grotere koffiemachines. Het ruilsysteem van Janssen zorgt dat bedrijven en hun personeel altijd op het vertrouwde ‘bakkie’ kunnen rekenen. Het reinigen van onderdelen en modules hoort (net zoals die vertrouwde kop koffie) bij de werkdagen van Janssen.

De uitdaging voor Karel Clean

“Het reinigen van de verschillende onderdelen en modules is gewoon ontzettend belangrijk. Het is niet alleen een kwestie van hygiëne. Koffiemachines kunnen niet functioneren zonder reiniging en onderhoud. Neem bijvoorbeeld kalkaanslag op de verwarmingselementen; dat zorgt dat de elementen niet meer optimaal kunnen functioneren. Het verwarmingselement is natuurlijk slechts één van de cruciale onderdelen. Ook de verschillende kunststof onderdelen en modules moeten goed gereinigd worden om te zorgen dat de koffiemachine goed en veilig kan functioneren. Naast het water moeten ook de verschillende soorten koffie (espresso en cappuccino) en ingrediënten voor andere dranken worden aangevoerd. Het is dus cruciaal dat deze leidingen en bijbehorende modules perfect schoon en goed onderhouden zijn.

De perfecte milieuvriendelijke reinigingsoplossing

Wij moeten deze verschillende onderdelen (met verschillende afmetingen) dus allemaal kunnen reinigen en zochten naar een snelle, veilige en praktische reinigingsoplossing. Vroeger werd er gereinigd met warm water en een speciaal reinigingsmiddel, het was voor ons een eenvoudige reinigingsmethode. Wij wilde de kwaliteit verhogen en daarmee een verbetering slag maken. Het moest bovendien een milieuvriendelijke reinigingsoplossing zijn. Dat was onze uitdaging voor Karel Clean.”

De reinigingsoplossing van Karel Clean: de Bio-Circle in combinatie met de Bio-Circle Liquid-L reinigingsvloeistof

“Wij hebben voor de Bio-Circle in combinatie met de Liquid-L gekozen en dat bevalt ons erg goed. Wij gebruiken de reinigingsvloeistoffen van Bio-Circle trouwens ook in onze ultrasoon reinigingsmachine. Het was voor ons een logische keuze: de reinigingsvloeistoffen zijn veilig voor mens en milieu. Ook het gebruik van warm water en reinigingsmiddelen wilden wij heel bewust reduceren. Dat is met deze reinigingsoplossing van Karel Clean zeker gelukt: de Bio-Circle is een gesloten systeem dat efficiënt en krachtig reinigt. Het systeem is direct klaar voor gebruik, dus wij hoeven ook niet in te leveren op snelheid en onze vertrouwde service. Het is écht alleen maar winst. Reken maar uit hoe snel zo’n investering zichzelf terugbetaald met die besparing op energieverbruik en reinigingsmiddelen. Zo houden wij onze koffiemachines én het milieu dus schoon.”