Nobel Fietsverhuur

“Fietsonderdelen reinigen zonder onderdelen te moeten demonteren”

Fietsonderdelen reinigen is voor Nobel Fietsverhuur een belangrijk punt. Nobel Fietsverhuur is wellicht de grootste en bekendste verhuurder van fietsen op Ameland en bedient tijdens het hoogseizoen honderden klanten per dag. Door de hoge gebruiksfrequentie en vervuiling van zand dienen de fietsen continu te worden onderhouden door onder andere fietsonderdelen te reinigen, zodat de gebruikers te allen tijde kunnen genieten van een kwalitatief dagje uit. Bovendien zorgen fietsen in topconditie voor een flinke besparing op de jaarlijkse onderhoudsrekening.

Fietsonderdelen reinigen met doeken en koudontvetter

Om de fietsen in topconditie te houden, zorgt het bedrijf voor een dagelijkse onderhoudsronde van de belangrijkste onderdelen. Kettingen, tandwielen, derailleurs en crankstellen worden gereinigd van vet, olie, zand en ander ongeregeldheden, zodat ze weer optimaal functioneren. Voordat Nobel kennis had gemaakt met de industriële reinigingsmiddelen van Karel Clean, werden de onderdelen schoongemaakt met behulp van een doek en koudontvetter. Tijdens dit traditionele reinigingsproces was het noodzakelijk om de onderdelen te demonteren of bleef een groot deel van het vuil achter.

De reinigingsoplossing van Karel Clean: Bio-Circle Liquid L in combinatie met Bio-Circle GT Maxi

Na grondig onderzoek en verschillende gesprekken tussen Nobel en Karel Clean, kon de perfecte reinigingsoplossing worden geformuleerd. Allereerst heeft de fietsverhuurder gekozen voor de Bio-Circle GT Maxi, een veelzijdige machine voor het handmatig reiniging van onderdelen. Met behulp van een takel kan de fiets eenvoudig boven het grote werkoppervlak van de reinigingsmachine worden geplaatst, zodat dat de onderdelen niet verwijderd hoeven te worden. Zo kunnen de medewerkers van Nobel veel tijd besparen, buiten het kosten-tijd aspect werkt het nieuwe systeem veel prettiger.

Ook op het gebied van reinigingsvloeistoffen heeft Nobel voor een nieuwe aanpak gekozen: “Met behulp van de Bio-Circle Liquid L kunnen onze fietsonderdelen snel en grondig worden gereinigd. Bovendien behoort de vloeistof niet tot het chemische afval, waardoor we flink kunnen besparen op de afvoerkosten. Onze medewerkers vinden het overigens uitermate prettig om met dit product te werken: in tegenstelling tot andere reinigingsmiddelen stinkt het niet en kan het eenvoudig worden bijgevuld in plaats van het volledig vernieuwen van de vloeistof.” “Een bijkomend voordeel is dat de temperatuur van de vloeistof altijd op 41 graden celcius staat, zo voelt het prettig aan.” De vloeistof wordt op deze temperatuur gehouden omdat op deze manier de micro-organismen het beste renderen.