Veilig reinigen met het NSF-certificaat

Een NSF-certificaat wordt uitgereikt door NSF International. NSF werd opgericht als de National Sanitation Foundation, maar heeft haar diensten internationaal uitgebreid. NSF International test producten in het kader van veiligheid en gezondheid. Reinigingsproducten met het NSF-certificaat zijn geschikt voor gebruik in bijvoorbeeld de levensmiddelenindustrie.

Waarom een NSF-certificaat?

Certificeringen die door derden verstrekt worden, geven informatie aan belanghebbenden. Deze informatie stelt hen in staat om vast te stellen of leveranciers voldoen aan bepaalde regels en aankoopvoorwaarden. Bovendien kunnen belanghebbenden risico’s beter inschatten en geeft het een algemene geschiktheid van producten, systemen en processen weer.

NSF geaccrediteerde certificering biedt alle belanghebbenden (industrie, toezichthouders, gebruikers en het grote publiek) de garantie dat een gecertificeerd product, materiaal, onderdeel of dienst voldoet aan de technische vereisten van de norm waarnaar wordt verwezen. Het NSF-certificeringsproces wordt per product, proces of service uitgevoerd.  Het proces verschilt per type certificering, maar volgt over het algemeen zeven stappen:

  • Indienen van toepassing en informatie
  • Productevaluatie
  • Producttesten in het laboratorium
  • Inspectie van productie-installaties, productiebevestiging en productbemonstering
  • Beoordeling van testresultaten en acceptatie
  • Contract ondertekening en producten vermelding
  • Jaarlijkse fabrieksinspectie en herkeuring

Certificatiebeleid

Alle certificeringsprogramma’s worden beheerst door een certificatiebeleid. Het beleid geeft een overzicht van de rechten en verantwoordelijkheden van zowel de certificeerder als de fabrikant. Het beleid bevat duidelijke regels over het gebruik van het NSF-merk op producten, labels en advertenties en verbiedt verkeerde voorstellingen. Het beleid voorziet ook in terugroepingen van producten door NSF en openbare kennisgeving wanneer een gecertificeerd product wordt verondersteld een bezorgdheid te geven over de volksgezondheid.

Welke Karel Clean Producten hebben een NSF-certificaat?

Heeft u nog meer vragen?

Heeft u vragen over het NSF-certificaat of wilt u meer weten over de certificeringen van Karel Clean? Twijfel dan niet om contact op te nemen. Wij helpen u graag!