Wat is een onderdelenreiniger?

Een onderdelenreiniger is zoals de naam het al zegt een reiniger speciaal voor (motor)onderdelen. Deze onderdelen reinigers worden voornamelijk gebruikt in de revisie branche voor motors, motoren, machines en voertuigen.

Bij een onderdelen reiniger is het van belang dat gekeken wordt naar de situatie waarin het onderdeel moet worden terug geplaatst. Een medisch of luchtvaart gerelateerd onderdeel dient veel schoner te zijn dan een onderdeel dat gebruikt wordt in een landbouwmachine. Op basis daarvan is het verstandig een keuze te maken voor een machine. Wanneer het goed schoon dient te zijn kan gekozen worden voor een handmatige of automatische reinigingsmachine;wanneer een product ultra schoon dient te worden is het noodzakelijk een ultrasoon reiniger te gebruiken.

Op basis van de machine kan vervolgens bepaald worden welke industriële reinigingsvloeistof  het beste gebruikt kan worden. In combinatie met de te reinigen materialen wordt voor een zure, alkalische of neutrale reinigingsvloeistof gekozen.